Spíler

Mi a közös Biszku Bélában és Simicska Lajosban? MegMAGYARázzuk!

Közzétéve: 2016. január 03. Szerző: OriginalSpíler

Miközben az ión, dór és korinthoszi oszlopok után a Simicska-oszlopok is bevonultak az egyetemes történelembe, az oligarcha csúnyán le is leplezte magát. Cége, a Mahir ügyvédjeként Magyar György tűnt fel Simicska tévéjében. Magyar fia, Gábor Biszku Béla védőügyvédje, a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda pedig korábban a vörös csillagos kommancs Fratanolót és Vajnait védte. Vörös csillagos védencek, Magyarék, na meg a sajnálatos események.

Nem sokkal azt követően, hogy az Index beszámolt a fővárosi Mahir-oszlopok bontásának megkezdéséről, a cég tulajdonosa, Simicska Lajos médiája is „tudósítani” kezdett. A tulajdonosi érdekeltség feltüntetését ismét elmulasztó Hír TV riportja meglepő fordulatot is tartogatott, hiszen a Mahir jogi képviselőjeként nem más tűnt fel a képernyőn, mint Magyar György „sztárügyvéd”!

Magyar György fia, a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában dolgozó Magyar Gábor  védőügyvédként részt vesz Biszku Béla perében. Magyar Gábor pedig véleményében azt mondta a Biszku-ügyről, hogy „a Biszku-per politikai megrendelésre zajlik, amivel a kormánypárt egy idős emberen vesz revansot, nem a kommunista rendszer felett mond ítéletet. Nincs bizonyíték arra, hogy ő utasította volna a salgótarjáni pufajkás kommandót, hogy ellentüntetők lelövésére adott volna parancsot Nyugati téri vérontás előtt” – utóbbi Magyar Gábor szerint egyébként nem is volt valódi sortűz. Igen, nem is volt sortűz. 2015-ben ez így elhangozhat Magyarországon. 

Magyar György korábban a Népszava kérdésére így nyilatkozott:

” – Megesik, hogy elvből utasít el valakit? Védene-e mondjuk gyakorló neonácit, aki cigányok, zsidók kiirtására uszít?

– Nem védenék. Mondtam, amivel abszolút nem tudok azonosulni, azt képviselni sem tudom.(…)”

No comment.

Magyar korábban az ellenzéki politika legmélyében is megmártózott. Ezt tessék szó szerint érteni.  2014 nyarán ugyanis a sztárügyvéd a hvg.hu szerint egyike volt a szocik vérciki főpolgármesteri castingjának „korai szakaszában” megmért jelölteknek. Erről ugyan még nem tehetett szegény, de később be is jelentette indulását, a Medián független jelöltként 3 százalékon mérte és elsőként lépett vissza Bokros Lajos javára.

Továbblépve, emlékeznek még a nagy reményekkel indult, fordulatokban gazdag DEKA-mozgalomra? Magyar ott is feltűnt, és DEKA mellett létrehozta a KARD Egyesületet! Mert, ahogy Magyar azt már a Népszavának is mondta:

„Nagyon fontosnak tartom, hogy ültessük le az érdekelteket egy asztalhoz, és próbáljuk meg az érdekeiket úgy közös nevezőre hozni, hogy abból közös platform születhessen. Ez az egyetlen módja annak, hogy felvehessük a versenyt ezzel a rettenetes hatalommal.”

Lehet ezt ennél durvábban is mondani, de arra ott van a Lajos. A nemzetközi helyzet egyre fokozódik:

„Magyar György, a Mahir Cityposter jogi képviselője az Indexnek elmondta, hogy a cég jogos önhatalommal fogja megvédeni a saját tulajdonát.”

Itt valamiért Grósz elvtárs sportcsarnoki beszéde jutott eszünkbe, de bizonyára csak Biszku elvtárs említése miatt.

Hiszen minimum érdekes, hogy Biszku védőjének apját, az irodájával a komcsi, vöröscsillagos Fratanolót és Vajnait védő ügyvédet tette meg cége képviselőjének a kommunista rendszer idején célszemélyként megfigyelt Simicska. Mindenesetre, azt csak remélni lehet, hogy ezúttal a végén nem jár majd sikerdíj.

Magyar blogján az ügyvéd képe mellett egyébként nagy betűkkel a „Szerénység” szó is olvasható, amely kifejezés a Tanú című filmben is nagy karriert futott be.

No komment.

Közzétéve: 2016. január 03. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr478228736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása