Spíler

Liberális címkézés, élőben

Közzétéve: 2015. december 03. Szerző: Sideburns

Szólás- és véleményszabadság, szabad sajtó - klasszikus liberálisnak hitt alaptételek. Vannak azonban olyan - magukat liberálisnak tartó - sajtótermékek, akiknél nagyobb kirekesztő nincs Magyarországon. El is magyarázzuk, hogy miért.

Csipkelődő cikk jelent meg a 444.hu-n, Budapest XVII. kerületében 1952 van címmel. Bede Márton, a 444 újságírója, egy XVII. kerületi portálon megjelent történetet szemléz. A történet szerint egy Kovács Zoltán által tartott lakossági fórum végén egy hölgy szót kért és kézfogás mellett meg szerette volna köszönni a kormánynak és - a szóvivőn keresztül - Orbán Viktornak azt, amit Magyarországért tett (botrány!). A beszámoló szerint Kovács Zoltán a kéréstől kicsit el is érzékenyült (újabb botrány!).

Ennyi lenne a történet, de a 444 szemléje miatt meg kell, hogy álljunk egy pillanatra. Bede Márton rákosistának bélyegzi a "talpnyaló" cikket, a történet főszereplőjét pedig nemes egyszerűséggel, következetesen "elvtársnőnek" hívja. És a henger beindul, egy emberként fröcsög a liberális kommentáradat a véleményét megosztó nőre.
Azon gondolkodunk, hogy mi bántja ebben a történetben a magát liberálisnak gondoló Bede Márton lelkét. Talán egy fideszes lakossági fórumon legyen tilos a kormányt dicsérni? Csak a fideszeseknek legyen tilos? Esetleg dicsérheti a kormányt, de csak a kanadait? A cikkel van a baj? Túl pozitív, és nem menekültekről szól?

Megannyi kínzó kérdés. Válasz pedig nincs, csak megbélyegzés, kirekesztés és gyalázkodás egy kerületi fórumon történtek miatt. A magukat liberálisnak hazudók hitvallása szerint, ha nem értesz velünk egyet, ha nem gyűlölöd a kormányt, akkor nem vonatkozik rád a szólás- és véleményszabadság. Pont. Ez ma a liberális alapérték.

Közzétéve: 2015. december 03. Szerző: Sideburns

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr978136912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása