Spíler

Szelfikkel "búcsúztatták" az első kvótabevándorlókat

Közzétéve: 2015. november 04. Szerző: NigelF



image.jpeg

Szerda reggel ünnepélyes keretek között elbúcsúztatták Athénban azt a hat családot, akiket elsőként telepítenek át Görögországból Luxemburgba. A ceremónián részt vett és a bevándorlókkal szelfizett az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz és a luxemburgi külügyminiszter is. Merkel már józanodik, de úgy látszik a szoci Schulznál még mindig nem múlt el a másnaposság.

A görög állami televízió jelentése szerint a menekülteknek az athéni repülőtéren tartott ünnepélyes búcsúztatásán Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke, Dimitrisz Avramopulosz, az unió migrációs ügyi biztosa, valamint Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter vett részt, akik hangsúlyozták, hogy ez csak a menekültelosztási program szimbolikus kezdete. „Természetesen tudjuk, hogy ez csak a kezdet, hogy ez a 30 ember a menekültek ezreihez képest csak csepp a tengerben. De a célunk, hogy a cseppből folyam legyen” – hangsúlyozta Ciprasz, aki egyébként Vona Gábor példaképe. A kvótaelosztási programra több mint 240 milliárd forintnyi uniós pénzt költenek.


Görögország partjait csak idén közel 600 ezer bevándorló érte el. Görögország semmit nem tett azért, hogy regisztrálja őket, azaz, hogy megállapítsa ki az, aki valóban jogosult arra, hogy védelmet kapjon. Görögországban jelenleg 50 ezer ember tartózkodik menekülttáborokban, azaz több mint félmillió embert, akiknek az előéletéről senki nem tud semmit egyszerűen rátoltak az Unióra. Az EU egyetlen ötlete a válság kezelésére egyelőre annyi, hogy a kötelező kvótarendszer alapján ebből a Görögországban maradt 50 ezer emberből „ünnepélyes keretek között” elvisznek 6 családot Luxemburgba.


Ehhez asszisztál, szelfizik és integet az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz és a luxemburgi külügyminiszter is. Egyébként Schulz még mindig nem végezte el a középiskolát sem, pedig a történelem tételek ismeretében talán felelősebb politikát folytathatna. A kapzsinak titulált szocialista politikusnak az EU adófizetői az évi 70 milliós fizetésén felül két limuzint is biztosítanak. Nigel Farage szerint Schulz csak azért szereti az EU-t, mert az neki személyes hasznot jelent. Ezt mi sem tudjuk cáfolni.

Az egyébként is abszurd ceremóniát azzal sikerült megfejelnie az EU-nak, hogy Luxemburg lesz az első ország, ahová bevándorlókat helyeznek át Görögországból. Európa leggazdagabb és a világ második leggazdagabb országa ennek a 6 családnak a befogadásával le is tudta a kvóták szerint rá eső létszám kb. 10 százalékát, a következő két évben ugyanis összesen 400 embert kell majd befogadniuk. A nagyhercegségben azonban ettől a 400 embertől is rettegnek.


Végezetül jöjjenek az „ünnepélyes búcsúztatásnak" nevezett áttelepítés képei.

image_1.jpeg

Európai polgárai már egyre tisztábban látnak, ám az uniós vezetők még mindig nem a földön járnak. Ha így folytatják, nemsokára nekik fognak integetni, miközben éppen egy Európát elhagyó járatra szállnak fel.

Közzétéve: 2015. november 04. Szerző: NigelF

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr638049762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása