Spíler

Mindig is érdekelt, van-e esélyed távol-keleti lányoknál? Most megtudhatod!

Közzétéve: 2015. szeptember 22. Szerző: Professor Blinkmann

2523145385_9672e12153_b.jpg

Három meglepő állítás arról, hogyan gondolkodunk egymásról! Egy új sikerkönyv olyan dolgokat mutat be a férfiak és nők viselkedésével kapcsolatban, amelyekről eddig sokkal kevesebbet tudtunk.

Ma sokat halljuk, hogy Big Data így, meg Nagy Adat úgy, de valljuk be, – talán egyes online marketingeseken és piackutatókon kívül – nagyon kevesek érzékelik azt, hogy itt valami egészen újszerű, forradalmi változásról lenne szó. Szerencsére Christian Rudder Dataclysm című könyvében most sokak számára kézzelfoghatóbbá teszi, hogy a neten, például a közösségi oldalakon és egyéb portálokon – ez esetben egy társkeresőn – mennyi adat keletkezik, és ezekből milyen következtetéseket lehet leszűrni.

1. A nők sokkal kritikusabbak a férfiakkal szemben, mint a férfiak a nőkkel szemben, ha arról van szó, hogy ki mennyire vonzó!

A feministák gyakran sírnak, hogy a nőket tárgyiasítják a férfiak, és ezért a nőknek manapság teljesíthetetlen feltételeknek kell megfelelniük. Ezzel szemben úgy tűnik, inkább a férfiak felelnek meg nehezen a nők elvárásainak, hisz – ahogy az ábrán is látszik – elég kevés férfit tartanak vonzónak a lányok és hölgyek. Elmondható tehát, hogy átlagosan vonzóbbnak tartják a férfiak a nőket, mint fordítva.01.gif2. Az 50 éves nőknek átlagosan a 46 éves férfiak tetszenek legjobban, az 50 éves férfiaknak a 22 éves nők.

Wooderson törvénye: a férfiaknál a legvonzóbbnak tartott nő életkora független attól, hány éves a férfi válaszadó. Egy ideális popsztár szavaival élve: maradunk vén tinédzserek. Ezzel szemben a nőknél nagyon szoros kapcsolat figyelhető meg az ideális férfi életkora és a saját életkoruk között.

Innen a törvényszerűség elnevezése:

3. A távol-keleti, a fehér és a latin nők is szeretik a fehér férfiakat, a fekete csajok viszont kevésbé.

Az alábbi táblázat azt mutatják, hogy három párkereső oldal (OkCupid, Match, DateHookup) adatai alapján a nők átlagosan mennyire preferálják a különböző bőrszín szerinti csoportokba tartozó embereket az Egyesült Államokban. A távol-keleti nők – úgy tűnik – odavannak a fehér férfiakért: a távol-keleti férfiak az átlagosnál 19 százalékkal kapnak tőlük magasabb értékelést, míg a fehérek 35 százalékkal (OkC). Az OkC adatai alapján egyébként a latin és a fehér nők is a fehér férfiakat preferálják leginkább. Az is érdekes, hogy hol a legnagyobb az elutasítás: az ázsiai nők nem kérnek a fekete férfiakból, a latin és fehér csajok pedig jellemzően nem preferálják az ázsiaiakat.

A férfiak preferenciái is érdekesek. Itt az látszik, hogy az ázsiai és latin lányokat mindenki szereti. A fehér nők átlagosan csak a fekete férfiak körében kaptak az átlagnál alacsonyabb osztályzatot. Az az igazán meglepő, hogy a fekete nők valamiért minden csoportban népszerűtlenebbek az átlagnál, még a fekete férfiak körében is.

03-2.gif03.gif

Ha érdekelnek az emberi kapcsolatok tömegeiből kirajzolódó szabályszerűségek, vagy egyszerűen csak szívesen böngészel meglepő és újszerű statisztikákat, akkor Rudder könyve neked szól! Jöhet az Adatgeddon!

Közzétéve: 2015. szeptember 22. Szerző: Professor Blinkmann

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr147808012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása