Spíler

Így gondozza a plakátrongálókat a svéd rendőrség

Közzétéve: 2015. augusztus 11. Szerző: Csillag Viragh

Bevándorlásellenes plakátkampány indult Svédországban. Ott is megjelent a helyi Együtt és nekiláttak a plakáttépkedésnek. A svéd rendőrség azonban biztos nem olvas TASZ-közleményeket, mert elég keményen intézkedett a rongálókkal szemben. Aggódunk!

A szociáldemokrata mintaállamban is kezdnek ráébredni, hogy talán mégsem volt olyan jó ötlet tárt karokkal várni minden bevándorlót. Nemrég érkezett a hír, hogy az egyik svéd IKEA-ban történt késelés gyanúsítottjai eritreai bevándorlók, akik anyát és fiát ölték meg. Malmö bevándorlók lakta negyedeiben már mindennaposak a kézigránátos robbantások. A szociáldemokrata-zöld kormánykoalíció képtelen uralni a helyzetet, olyannyira hogy az egyik rendőri szakszervezet szerint a rendőrség már nem képes fenntartani a rendet.

Mindezek után nem meglepő, hogy a bevándorlás problémájáról nyíltan beszélő Svéd Demokraták már a második legerősebb párt, pedig a tavaly decemberi választásokon még mindössze 12,5 százaléknyian támogatták őket. A párt múlt héten plakátkampányt indított, amelyben angolul kér elnézést a Svédországba látogató turistáktól, az országban tapasztalható állapotok miatt. A svéd utcákat ugyanis ellepték a kéregető bevándorlók.

Persze plakáttépkedő kétfarkúak és civilek ott is azonnal megjelentek, a szerintük rasszista kampány miatt. A stockholmi metróban kihelyezett plakátokat kezdte el leszaggatni a svéd Szigetvári-brigád. Az esetről megjelent felvételek alapján azonban nem lehet azt mondani, hogy a rendőrök kesztyűs kézzel bántak volna velük. Ha nálunk történt volna hasonló rendőri intézkedés a TASZ-Gyurcsány-Heller Ágnes trojka már összehívatta volna a teljes brüsszeli élcsapatot Cohn-Benditestől.


Eközben a szoc-lib-zöld kormány továbbra sem a bevándorlás problémájával foglalkozik, hanem azt vizsgálják, hogy vajon valóban gyűlöletkeltő volt-e a kampány. De tudjuk, így szokás ez a „fejlett demokráciákban.”

Közzétéve: 2015. augusztus 11. Szerző: Csillag Viragh

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr877698996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása