Spíler

35 nappal később Tapolcán

Közzétéve: 2015. május 15. Szerző: Koplárovics

Nagyjából egy hónappal vagyunk túl a tapolcai időközi választáson. Halványulnak az emlékek, pedig a választásnak nem kizárólag nagypolitikai összefüggései vannak. Van egy csomó olyan más tanulság, amit érdemes még végigvenni.

Egy hónap után sikerült esküt tenni a jobbikos tapolcai győzőnek a parlamentben. Mivel Rig Lajos nem jelentkezett be időben, így nem tudott időben esküt tenni, így hivatalosan képviselni választókerületét. Apróbb mulasztás, végül is nem várható el egy képviselőtől, hogy hivatalos ügyekben képes legyen pontosan eljárni.

Annál nagyobb baj, hogy mint kiderült, Rig máshoz sem nagyon ért. A napokban a HírTV-ben járt és ott az egészségügyről meg a béremelésekről kérdezték. Rig úgy fogalmazott: „Mint szakpolitikus ebben a kérdésben nem tudok nyilatkozni, ebben a kérdésben egy szakközgazdászt kellene megkérdezni”. Pedig korábban ugye azzal kampányolt, hogy ő ért hozzá, ő onnan jött. De amikor arról volt szó, hogy honnan kellene forrásokat előteremteni, vajon mit válaszolt? Bizony, aki a stadionokra gondolt, az jól tippelt. Mivel Magyarország összes problémája abból adódik, hogy a kormány stadionokra költ, abból a pénzből mindent meg lehetne oldani, lásd még Magyar Szocialista Párt.

De visszatérve Rigre és a szakértelemre. Nem ez volt az első elszólása, amióta Tapolca népe megválasztotta. Az ezt megelőző nagy sikerű tévés szereplése alkalmával sikerült azt elkottyintania, hogy a helyi kórházban már nincs szükség szülészetre. Mivel szülészetre csak a választási kampány miatt volt szükség, így már nem probléma, hogy „Tapolcán csak meghalni lehet, születni nem”. Utóbbi a helyi Jobbik egyik gyakran hangoztatott jelszava volt.

Persze nem csak ebben pálfordultak a jobbikosok. A Jobbik volt a legbüszkébb annak idején arra, hogy alapszabályban kötötte ki, hogy a szocialista párt politikusa soha nem léphet sorai közé – ugyanakkor ez persze az MSZMP-tagságra nem vonatkozott. Mi történt most? A tapolcai MSZP vezetőjét simán alpolgármesterré kente fel a jobbikos vezetés. Még csak azt sem kötötték ki, hogy lépjen ki a pártból, onnan is a szociknak kellett „kirúgniuk”. Már ha tényleg így volt és nem egy háttéralku eredménye ez az egész, mely megállapodás még a választás előtt köttetett. De mit mond most Rig Lajos? „Lévai József személyéről el tudom büszkén mondani, hogy ő közösségépítő ember”. Bizony, mert most már nem „magunkfajták” és „magukfajták” van, hanem a néppártosodás jegyében bárkivel össze lehet fogni a hatalom, akarom mondani a közösségépítés nevében. Ugyanez van persze Gyöngyösön is, csak ezekre nem annyira érzékenyek az „ordas eszméket” vírusnak bélyegző balliberálisok.

Igazából csak egyet nem értünk. Egy ilyen csodálatos lehetőségnél, mint amilyen egy helyi MSZP-Jobbik koalíció, miért hallgat a helyi Fidesz? Mert persze ki lehet húzni 5 évig szépen nyugalomban, együttműködve a „helyi érdekért”, csak utána majd full-jobbikos fészkekkel kell szembenézniük.

A sajtóban lejött, hogy nemsokára újabb két választás lesz Tapolcán, az egyik Rig Lajos körzetében az összeférhetetlenség miatt. A másik körzetben Dobó Zoltán jobbikos polgármester mondott le egyéni körzetéről, hogy egy győzelem esetén még egy jobbikos ülhessen be a testületbe. Ezzel meg is lenne a jobbikos többség a képviselőtestületben.

Csak remélni lehet, hogy a tapolcai jobboldaliak tanultak ezekből az esetekből.

Közzétéve: 2015. május 15. Szerző: Koplárovics

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr917457578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása