Spíler

Miért nem vállalták a reformátusok a videót?

Közzétéve: 2015. április 24. Szerző: Bárczi Benő

 5.jpg

Napok óta lázban tartja a ballib médiát, hogy a református egyház új vezetése nem találta bemutatásra méltónak azt a kampányfilmet, mely az 1%-os kampányukat volt hivatott szolgálni. Szerencsére a mélyen hívő nihilista ballibber sajtómunkások közül egy sem akadt, aki rájött volna arra, hogy miért is nem vállalta, vállalhatta fel a református egyház ezt a videót.

Nézzük csak a videót!

 És most értelmezzük a szöveget alaposabban, leginkább az elejét:

„Mi az egyház? Ünnepi dísz? Érinthetetlen kegytárgy? Hatalmi jelkép? A reformáció felelt ezekre a kérdésekre.”

Kitaláltátok már drága barátaim? Igen, ez a katolikusokra vonatkozik. Azaz nyíltan a katolikus egyház csesztetése.

És akkor nézzük a képi világot.

 3_3.jpg

Itt sem kell nagy tehetség ahhoz, hogy rájöjjünk, a videón megjelenő jelkép egy szentségmutató, melyben a katolikusok az Oltáriszentséget tartják. Természetesen ilyen nincs a reformátusoknál. A videón azt mondják alatta, az egyház nem ez.  

A helyzet az, hogy a református egyház azért nem engedte bemutatni ezt a videót, mert az sérthette volna a katolikus híveket. A református egyház új vezetésének döntése tehát teljesen indokolt és helyes volt. Respect Szabó püspök! Mi több Szabó István Spányi Antal székesfehérvári katolikus megyéspüspökkel együtt közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a történelmi egyházaknak nyújtott adományok fontosságára.  Az ökumené jegyében viszont ez a videó semmilyen módon nem áll meg. Ergo a református egyház zsinata nem vállalta fel.

Persze a ballibber médiát ebben az ügyben megint csak a botrány érdekelte. Az, hogy csámcsogni lehessen azon: a híg és üres leves miatt nem mutatták be a filmet, pedig milyen fasza kis alkotásról is van szó. A helyzet az, hogy nem a leves híg és üres, hanem a „médiaelitünk”.

Közzétéve: 2015. április 24. Szerző: Bárczi Benő

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr17393082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása