Spíler

Unalom+Mutyi=Magyarul Balóval

Közzétéve: 2015. február 05. Szerző: HanSoloo

magyarul-baloval.jpgMár épp szomorkodtunk, amiért nem aratott akkora sikert Baló György hétfőn induló új műsora, de ez valószínűleg csak az előzetesen túl nagy lelkesedésünknek köszönhető. Azóta mi is lejjebb adtunk picit, és úgy tűnik, az RTL Klub is tanult a hibáiból. Azért kedden már a sokkal ütősebb tandíj-trafik-Paks2-ingatlanmutyi menetrendet sikerült felvonultatni a porondon.

Az első adás visszhangja nem lett valami fényes, köszönhetően a témáknak és a meghívott előadóknak. Baló minden erőfeszítése ellenére – érezhetően sulykolni próbálta a kormánypártoknak kellemetlen kérdéseket – sem tudta a „fájó igazságokra” terelni a beszélgetést. A német-magyar gazdasági kapcsolatokról kiderült, hogy azok nem is annyira szörnyűek, a német tőke pedig nem hogy menekülne, hanem az Orbán-kormány megalakulása után kezdett el igazán hazánkba vándorolni. A második beszélgetés sem alakult másképp. Az Ukrajna-Oroszország témakörből sem sikerült előhámozni az „Orbán Viktor Putyin kutyája” c. sztorit. Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő megölte egy „Magyarországnak ugyanazt kell csinálnia, mint eddig” válasszal a beszélgetést.

A műsort követően nagy brainstorming lehetett a fejeseknél: „Ez így nem lesz jó, Gyuri, ha visszaveszünk a híradóból, valamivel kompenzálni kell! A hülye baloldali pártok nem tudják elvégezni a munkát, valakinek magára kell vállalnia, ha nem akarunk két év múlva csomagolni és elköltözni Hollandiába”.

Snitt. Felvétel. „Ez a műsor arra vállalkozik, hogy segítsen érthetővé tenni bonyolult, nehezen érthető közérdekű témákat.” Vagyis magyarázzuk el szépen, hogy ha – más kezdeményezések megtárgyalása miatt – nem lehet népszavazást tartani a vasárnapi nyitva tartásról, akkor hogyan is alakul át az ország diktatúrává. Ja, hogy már átalakult. Nem baj. Ehhez hozzá lehet csapni olyan régi témákat, mint a tandíj, trafik, vagy Paks2. Problem solved.

A következő meghívott már baloldali guru legyen, mondjuk a Bertelsmann-közeli Együttből a pisimintás mezben fellépő Juhász Péter, és akkor azt is el lehet mondani, hogy a fideszes politikusok nem hajlandóak kamera elé állni. Pedig mi hívtuk őket!”

Juhász egyébként már a bejelentkezésnél azzal indított, hogy leszögezte, nem jogállamban élünk. Innentől flottul ment minden. A kedvenc részem az volt, amikor az Alaptörvényre hivatkozva Baló megjegyezte: sajnos nem tudom fejből és szó szerint idézni az Alaptörvény megfelelő passzusát. Erre reagálva Juhász előszedett a zakója zsebéből egy cetlit, mondván: nagyon nagy szerencse, hogy magammal hoztam, elő tudom venni. Még jó, hogy az index megírta, hogy Baló „nem egy Schmitt Pál hátsójába szorult Obersovszky Péter”.

Ezzel elérkeztünk az utolsó bökkenőhöz. Ha Baló nem Obersovszky, akkor viszont igazán feltehette volna azt a kérdést Juhász Péternek, hogy miért nem sikerült harmadjára sem rendesen kitölteni azt a fránya vagyonnyilatkozatot. Különösen akkor, amikor ő az a politikus, aki gyakorlatilag vagyonnyilatkozatokból rakta össze eddigi politikai karrierjét. Persze csak azután, hogy az elnyomott társadalmi csoportok képviselete már nem termelte úgy a pénzt.

Balóhoz visszatérve: már majdnem elfelejtettük, hogy milyen volt 2002 után a „független” közszolgálati média, Napkeltétől-Estéig. Friderikusz izgulhat, az RTL legyártotta az ATV2-t.

 

Közzétéve: 2015. február 05. Szerző: HanSoloo

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr707142417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása