Spíler

Az élő fába is – Megjegyzések az Európa Tanács jogi biztosának jelentéséhez

Közzétéve: 2014. december 17. Szerző: Sideburns

1_17.jpg

Nem tudjuk, hogy voltunk meg eddig az Európa Tanács emberi jogi biztosának jelentése nélkül, de most végre itt van. Niels Muiznieks július elején járt Magyarországon, és fél év alatt össze is hányta a rólunk szóló jelentését. A sokadik monitorozás és hetvenkét határozat után biztos úr kénytelen volt az élőfába is belekötni. Ugyanabba a fába, amelybe már olyan sokszor korábban.

Öncenzúra!

Az aggodalomgyár legbiztosabb terepe természetesen a médiaszabályozás. „A biztos (…) aggodalmának adott viszont hangot amiatt, hogy a gyakorlatban egyes előírások puszta létezése is dermesztő hatást gyakorol az újságírói szabadságra”. Világos: ha a híresen szentimentális újságíróink és a velük esetenként rokoni kapcsolatba keveredett jogvédőink ráböknek egy szabályra, hogy az „dermesztő”, akkor az „dermesztő”, és kész. Maga Muiznieks is elismeri, hogy a médiatörvény „súlyos szankcióit” „ritkán alkalmazzák”, de azok „számos sajtóorgánumot öncenzúrára késztetnek”. Na, most ezzel csak három para van:

1. Az öncenzúra vádja bemondásra megy? Tudna mondani akár egy újságírót, aki magát cenzúrázta?  

2. Maga is elismeri, hogy ritkán alkalmaznak szankciókat. Sőt, a Médiatanács egyenesen kevesebb bírságot szab ki a mindenféle előírást naponta negyvenszer megszegő kertévékre.  Akkor sem bírságolnak, amikor volna mit.

3. Ha alkalmaznak is öncenzúrát Magyarországon, az leginkább a Bojár-típusú ügyekre jellemző. Itt a személyes ismerettségek és lekötelezettségek számítanak és nem a politikai nyomás.

Mi nem nagyon ismerünk olyan európai országot, ahol a média ennyire szókimondó, nyers és személyeskedő lenne, mindenféle következmények nélkül. Ez egyébként így van jól.

Fokozódó rasszizmus!!!

Nem fogjátok kitalálni: Muiznieks úr szerint megint fokozódott a rasszizmus és az előítéletesség. Annyiszor fokozódtak már ezek, hogy nem is tudjuk, hova tudnak még. A biztos „különösen kirívónak ítélte meg a cigányellenesség megnyilvánulásait, köztük a romák elleni erőszakos cselekedeteket és paramilitáris felvonulásokat.” Kár, hogy a pár évvel ezelőtti mondatokat kopipésztelte be a biztos. Mert hogy a Gárda már nem vonulgat az utcákon. Amikor meg vonult, akkor az Európa Tanács egyáltalán nem nyavalygott.  

Hajléktalanok!!!!!

„A biztos aggodalmának adott hangot a közterületen való éjszakázást és a hevenyészett kunyhók építését tiltó szabályozások miatt, és felhívta a hatóságokat, hogy a túlzsúfolt és elavult szükségszállásokra tekintettel vizsgálja felül a szabályozást”. Muiznieks úr figyelmét sajnos elkerülték a tények. Például az, hogy Demszky utolsó ciklusa alatt 135 hajléktalan fagyott meg Budapesten, míg most ez a szám a 0 közelébe került. Nem csak az enyhe tél miatt, hanem azért, mert rengeteg új hajléktalan-férőhely jött létre, így már több a szálláskapacitás, mint amennyi a hajléktalan. Úgy látszik, az Európa Tanács számára a közterületen halálra fagyás joga fontosabb, mint az élet.

A menekültek barátságtalan fogadtatása!!!!!!!

Az Európa Tanács jelentése szerint nagy hiányosságok vannak a menekültkezelés ügyében is. Nem nagyon értjük, miért Magyarországot veszik elő a menekültek miatt. Máshol biztosan több meló akad. Mondjuk a Földközi-tenger környékén, ahol csak az idén 3 419 bevándorló pusztult vízbemiközben megpróbálta elérni az európai partokat.

Az Európa Tanács fecnijével egy baj van, de az nagy. A nagy emberijogászkodásban már megint elveszik az ember. S hogy az Európa Tanács előtt mit melózott Muiznieks úr? Nem fogjátok kitalálni, a lettországi Soros Alapítványnál volt igazgató. Pici világ, nagy emberi jogok.

 

Közzétéve: 2014. december 17. Szerző: Sideburns

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr326989941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása