Spíler

Kilóra vett pártok – így pénzel Putyin

Közzétéve: 2014. november 25. Szerző: OriginalSpíler

2_2.jpg

Sorozatosan kerülnek nyilvánosságra azok a rafkós technikák, amelyekkel Moszkva befolyást vásárol az európai országokban, mindenekelőtt a szélsőséges pártok pénzelésén keresztül. Aki azt hitte, hogy a mi Kovács Bélánk magányos harcos, tévedett.

A német Bild részletesen feldolgozta a moszkvai Stratégiai Kommunikációs Központ nevű intézmény előterjesztését, amely javaslatot tesz a finanszírozási módokra. A papír neve nyers egyszerűséggel: „Putyin, a nemzetközi konzervativizmus új vezetője”.

A Bildhez került anyag alapján Németországban – nem túl nagy meglepetésre – az Alternative für Deutschland pártot nyomták tele lóvéval. A moszkvai feljegyzés szerint furmányos megoldást választhattak: arannyal kereskedtek úgy, hogy a tranzakció a német pártnak tejeljen. Az oroszok vagy nagyon kedvező árfolyamon adhatták el az aranyat, vagy a német pártot közvetítőként felhasználva csinos jutalékot állapíthattak meg az AfD-nek. Egy biztos, az AfD október óta 2,1 millió euró értékben értékesített aranyat.

A francia Nemzeti Front is kezd belegabalyodni a hálóba. Kiderült, hogy a Nemzeti Front 9 millió eurót kapott hitelbe a Kreml-közeli Első Cseh-Orosz Banktól.  A hitelfelvétel tényét azóta az FN is megerősítette. A bizniszt egy Schaffhauser nevű EP-képviselő intézte. Szerinte azért választották ezt a megoldást, mert odahaza nem kaptak egy buznyákot se, így felvették az első hitelt, ami szembejött. Nem mellékes körülmény, hogy a Nemzeti Frontot vezető Marine Le Pen jó esélyekkel indul a következő elnökválasztáson. Már előre várjuk a putyinpincsis címlapokat.

A Moszkvában kevert stratégia arra is kitér, hogy hogyan kell megkörnyékezni az európai széljobbos pártok vezetőit azok márciusi, bécsi találkozóján. Erről jut eszünkbe, hogy a magyar James Bond, Kovács Béla is egy európai szélsőjobbos ernyőszervezet gründolásán fáradozott, addig, amíg a kémriasztó meg nem szólalt. Kovács emellett megfigyelőként részt vett a kétes hírű krími népszavazáson is, amelyet totál rendben lévőnek talált. Több hasonló feladatot végző kollégája is arra kolbászolt azokban a napokban.

A Spíler blog szerkesztősége csillogó szemmel kérdezi: az Európai Parlament mikor függeszti már fel Kovács Béla mentelmi jogát?

Közzétéve: 2014. november 25. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr946931149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása