Spíler

A bazi nagy kelet-európai Soros franchise

Közzétéve: 2014. október 08. Szerző: Edward Blake

 sorosgyorgy_2.jpeg

Egy korábbi bejegyzésünkben arról írtunk, hogy mind a norvég állam, mind Soros György pénzelte azt a Clinton-közeli alapítványt, amely rendezvényén Barack Obama betámadta a magyar kormányt a civilek ügyében. A norvég-Soros együttműködés érdekes módon nem csak Magyarországon virágzik, hanem az egész volt keleti blokkban. A Norvég Civil Alap pénzeit ugyanis a legtöbb helyen Sorosék osztják szét. Mit van mit tenni, ha egyszer mindenhol a jó öreg spekuláns táskahordói rendelkeznek a legtöbb szakértelemmel?

Itt vannak az országok és a felkent alapítványok:

Románia – Román Ökotárs Alapítvány

Magyarország – Ökotárs Alapítvány

Észtország – Nyílt Észt Alapítvány

Litvánia – Open Society Found Lithuania, Emberi Jogok Monitoring Intézete

Bulgária – Open Society Institute Sofia

Szlovákia – Open Society Foundation

Ha részletesebben nézzük az egyes programokat, akkor azt láthatjuk, hogy ezek a szervezetek ugyanazt csinálják minden országban. Domestic and Gender-based Violence – ez egy bolgár programnak a neve, pedig akár lehetne a NANE is. Rainbow Year – nem a TASZ projektje, hanem egy észt program. A School of Human Rights egy szlovák program, pedig ránézésre simán rávághattuk volna, hogy ez tuti valami Krétakörös doboskör.

Tehát szinte mindenhol az Open Society, és mindenhol ugyanúgy működik, jóféle franchise-alapon, mint a McDonald’s meg a Bigmac. A pénzelt projektekből ugyanaz süt, mint ami a hazai norvégos cuccokból is: a történelmi sajátosságok és a nemzeti hagyományok szőnyeg alá söprése, ezzel szemben egy zsák transzparencia, gender cucc, tolerancia meg progresszió. Amolyan hardcore liberális cuccok.

Mit is hirdetnek ezek a szervezetek magukról? Szerintük az a fontos, hogy legyenek alulról, önszerveződő módon létrejött civil szervezetek. Erre tessék: mindet Soros György hozta létre, felülről. Mi az önszerveződésük alapja? A függetlenség. Azonban a gyakorlatban azt látjuk, hogy egy szemellenzős dogmatikus ideológia mentén működnek. Mi a függetlenség másik tényezője? A pénzügyi függetlenség. Ha nem is Soros Györgytől, de a donor államok kormányaitól mindenképp.

Beszédes tény, hogy Fredrik Sejersted, az EU kapcsolatért felelős bizottság vezetője norvég külpolitikai érdeknek nevezte a norvég alapok folyósítását. Nem tudjuk, hogy hogyan szolgálja a norvég érdekeket az, hogy mindenhol Sorosra bízzák a pénzosztást, de lehet, hogy jobb is, ha nem tudjuk.

Update: Szinte cikkünk megjelenésével egy időben látott napvilágot a Valasz.hu-n Diaz-Balart floridai kongresszusi képviselő véleménye Soros Györgyről, mely ugyanazt támasztja alá, amit mi is feltételeztünk. Szerinte Sorosnak rengeteg pénz van a birtokában, „ezt a pénzt pedig általában radikális, szélsőbaloldali ügyek felkarolására fordítja. Ezt teszi az Egyesült Államokban és a világ más országaiban, nem lep meg tehát, ha Magyarországon is.” Szerinte Soros nem értelmezhető a normális konzervatív vagy liberális, baloldali vagy jobboldali tengelyeken. „Az ő pénze az extrém, radikális balosok ügyeit szokta segíteni.”

Közzétéve: 2014. október 08. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr826772011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása