Spíler

A kommunista gyónása az önkritika

Közzétéve: 2014. június 19. Szerző: Edward Blake

kunhalmi.jpg

Kunhalmi esete tipikus példa arra, hogy hogyan ment csődbe a BKV. Mi is akar lenni most a szocialista képviselő? Ja igen, az MSZP budapesti elnöke. Gratulálok!

A szocialista párt vergődése során eddig belátom, hogy méltatlanul jártam el. Mivel csupán az öregekről és fiatalokról esett szó. Azonban vannak az MSZMP és a felolvasztott KISZ titánokon kívül is egy réteg, melyről eddig méltatlanul nem szóltam. Ez pedig a fiatal, ám de a politikára teljesen alkalmatlan vezetői réteg. Ennek emblematikus képviselőjévé lépett elő a hvg.hu-s interjújával Kunhalmi Ágnes. Vizsgáljuk hát meg az említett interjút, és próbáljunk meg elvonatkoztatni attól, hogy egy fiatal és bájos csajjal van dolgunk.

Az eddig a háttérben mozgolódó Kunhalmi már egyszer tanúbizonyságát tette annak, hogy teljesen komolytalan politikus. Amikor a Köztársaság Kövénél azon röhigcsélt, hogy az MSZP-re már csak a vén trottyok kíváncsiak. Azonban ezt a mostani interjúval sikerült egy magasabb szintre emelnie. Mivel a teljesen megroggyant MSZP-ben úgy néz ki, hogy végre vezető szerepet osztanak rá, hát úgy döntött, hogy – nem úgy, mint a többi szoci – házhoz megy a pofonért. És ezzel megelőzi, hogy azt a Fidesz karaktergyilkoló gépezete miszlikre aprítsa fel – esetleg saját elvtársai jégcsákányától fél, de persze ez csak az én rosszmájúságom. Ezért hát mit tett Ágika?! „A kommunista gyónása a lelkiismeret” (Kádár János) alapon, töredelmesen bevallotta, hogy ő bizony hamis matricát ragasztott a gimis diákjára, hogy diákbérlettel utazhasson.

Na, már most. A dolog igazából elég sok kérdést vet fel. Először is az MSZP kedvenc témája: Kunhalmi Ágnes 2002-ben nem tudott megélni nettó 83 ezer forintból? Ugyanis 2002-ben a bruttó minimálbér összege 50 ezer forint volt, ami azt jelentette, hogy a nettó 37 ezer forint volt. Ennek az összegnek gyakorlatilag a két és fél szereséért dolgozott Kunhalmi. Ez ma gyakorlatilag azt jelenti, hogy Kunhalmi nem tudna megélni 147 ezer forintból. Meglehetősen nevetséges. De nézzük tovább. 2002-ben a 83 ezer forintos fizetésből nem futotta Kunhalminak egy 4050 forintos havi bérletre, ezért matricázással sikerült levinnie az árát 1315 forintra. Vagyis az ár több mint kétharmadával károsította meg a BKV-t, vajon hányszor. Azt a BKV-t, amelyik története során gyakorlatilag folyamatosan finanszírozási problémákkal küszködik. Milyen pozícióra is aspirál jelenleg a szocialista képviselő? Áhh, igen. Az MSZP budapesti elnöke lesz. Gratulálok!

Sok sikert szeretnék kívánni az elnökségért folytatott harcban! Amíg ilyen kvalitású politikusok állnak szemben Tarlós Istvánnal, addig a Fidesz gyakorlatilag olyan Budapest-törvényt fogad el, amilyet akar.

Közzétéve: 2014. június 19. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr546384025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása