Spíler

Újabb kínos baki szocialistákéknál

Közzétéve: 2014. június 10. Szerző: Edward Blake

tisza szobor.jpg

Szépen benyalta az MSZP saját közleményét. Tisza helyett Deák szobrot a Kossuth térre! A rossz hírem az, hogy a volt igazságügyi miniszter szobrát már faragják.

Úgy tűnik az MSZP-nek már annyira sikerült leamortizálnia saját magát, hogy egy rendes sajtóközleményt is képtelen megírni. Hétfőn Orbán Viktor felavatta Tiszta István szobrát a Kossuth téren. Nem semmi görcsölés mehetett a Jókai utcában, hogy ezen az eseményen vajon hogy találjanak fogást. Azért nagy nehezen sikerült nekik. Azzal megindokolták a távolmaradásukat, hogy Tisza nem volt a progresszió híve. A gyenge lábakon álló érvelést követően azonban most jön a lényeg: „Ugyanakkor sokkal jobban kívántuk volna – s egyben szándékunkat és javaslatunkat ezúton ki is fejezzük - , hogy Tisza szobra helyett Deák Ferenc új emlékműve álljon a Nemzet Főterén, akinek személye és tevékenysége megkérdőjelezhetetlenül jobban fejezi ki az összetartozásunkat.”

Kedves szocialisták! Próbálok megértően viszonyulni hozzátok. Ugyanis a közlemény aláírói között persze vannak kevéssé járatos emberek Budapesten. Botka László eleve vidéki – mondhatnánk –, így kizárhatjuk azok köréből, akik képben lennének. Tóbiás sejtésem szerint jelenleg épp a megyei elnököket és a régi kádereket próbálja győzködni arról, hogy nem ő lesz az MSZP Retkes Attilája. De kedves Hiller Istvánnak mi a mentsége?! Ugyanis szeretném tájékozatni az MSZP vezetését és annak megmaradt szavazóit is, hogy bizony lesz Deák szobor a Kossuth téren. Mivel a komcsi Kossuth szobrot szerencsére eltették a méh telepre. Helyette pedig az 1927-ben állítatott Batthyány-kormány kerül újra a helyére. Zavart okozhatott a balos fejekben, hogy a felújított téren jelenleg csak a volt pénzügyminiszter szobra áll, azonban hamarosan a kabinet többi tagja is a helyére kerül. Minthogy Deák Ferenc az igazságügyi miniszter pozícióját töltötte be a kormányban, így az ő alakja is látható lesz a Nemzet Főterén. Úgyhogy bátran jelenthetjük ki, hogy a szocialista párt eddigi történetében a leggyorsabb sikert érte el.

Remélem, hogy a Batthyány-kormány szobrának avatásán immár részt vesz majd a szocialista párt. És nem akar majd a helyett is Deák szobrot avatni.

Közzétéve: 2014. június 10. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr566293353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása