Spíler

Hazaárulózó hazaárulók?

Közzétéve: 2014. május 15. Szerző: Edward Blake

Névtelen-1.png

A tegnapi Magyar Nemzet szerint vádat emelt az Alkotmányvédelmi Hivatal a Jobbik EP-képviselője ellen az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt. Az ügy több szempontból is meglehetősen pikáns a radikális párt szempontjából.

1. Külföldi finanszírozás

A Jobbik folyamatosan azzal vádolja a többi pártot, hogy külföldi érdekek kiszolgálói Magyarországon. Azonban a párt 2009 óta nem számolt el a finanszírozásával kapcsolatosan. De folyamatosan olyan hírek keringenek a hazai belpolitikai életben, hogy a gyanú szerint orosz és iráni források állhatnak a radikálisok mögött. Ha Kovács Béla kapcsán a vádak igazolást nyernek, az azt jelenti, hogy a helyzet lényegesen súlyosabb, mint a Jobbik vádjai. Mivel a Jobbik vádjai szerint a hazai pártrendszert elsősorban nyugati szövetségeseink (Izrael is ide értendő) támogatják, míg a Jobbikot a NATO és az EU-val jelenleg szemben álló Oroszország. Nem véletlen, hogy a Jobbik kiléptetné Magyarországot az EU-ból és egy Eurázsiai Unióról álmodik, aminek vajon ki lenne a vezetője?

2. Nyugati kultúrkör

A Jobbik az egyetlen olyan párt, amelyik a turánista hagyományokat folytatva tagadja, hogy Magyarország a nyugati kultúrkör tagja lenne. Bár a magyar közgondolkodásban 1000 éve (mínusz kommunizmus) egységes álláspont, hogy az ország része a nyugatnak, addig a Jobbik inkább keletre fordulna – ezáltal továbbvíve a komcsi gondolatot: „a szabadság mindig keletről érkezett”. Ez azért is fontos különbség, mivel bár a Jobbik kettőskeresztet szerepeltet címerében, addig politikájában inkább a keleti kereszténységgel és az iszlámmal azonosul.

3. Viszony az antikommunizmushoz

A Jobbik az egyik legantikommunistább pártnak tetteti magát. Míg Kovács Béla esetében elgondolkodtató, hogy 1986-ban szerzett diplomát a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (MGIMO), amely oktatási egység egyértelmű kapcsolatban volt a KGB-vel. Kovács ezt követően kis időt itthon töltött, de nem érezte jól magát hazájában és ezért visszatért Moszkvába, ahol Akadémia jogtudományi karán végzett befektetési szakjogászként. Csak 2003-ban tért haza, nem sokra rá már a Jobbik külügyi bizottságát gründolta össze. Érdekes. Maradjunk annyiban. Ezt követően pedig folyamatosan építette ki a Jobbik orosz kapcsolatait.

4. EU-ban az EU ellen

Oroszországnak elsődleges prioritásai között szerepel a divide et impera elvének alkalmazása. Ha az EU megosztott, sokkal hatékonyabban tudja véghezvinni akaratát a térségben. Ezért folyamatosan euroszkeptikus pártokat finanszíroz annak érdekében, hogy bomlassza az EU-t.

+1. Halálbüntetéshez való viszony

Különösen viccesnek hathat a Kovács-ügy a halálbüntetés szempontjából, melyet a Jobbik favorizál. Ugyanis amennyiben bevezetnék, az a groteszk történet is lehetséges, hogy éppenséggel saját politikusuk lenne az első áldozatuk is egyben. Ugyanis a hazaárulást halállal szokás büntetni.

Érdemes tehát elgondolkoznia a magyar választóknak azon, hogy valóban érdekében állna-e Magyarországnak az Unió felbomlása. Hasznos-e ez a nemzeti érdek szempontjából. Kiket küld ki Magyarország az Európai Parlamentbe, hogy képviseljék hazánkat. Mert óriási a különbség a hintapolitika és az erős nemzeti érdekérvényesítés valamint a hazaárulás között

Közzétéve: 2014. május 15. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr56169852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása