Spíler

A Simon Gábor-szindróma

Közzétéve: 2014. február 05. Szerző: OriginalSpíler

A_Simon_Gábor-szindróma.png

Hogy is volt ez? Megjelenik egy hír egy név nélküli szoci politikusról, hogy százmilliókat tart külföldön. Majd neve is lett az illetőnek. Persze az eddigi és a most frissen leadott vagyonnyilatkozatokba elfelejtette bele írni ezt a kisebb összeget, majd negyedmilliárd forintot. Ő, aki az MSZP választmány elnöke volt, most elnökhelyettes, 2002 óta országgyűlési képviselő. Gondolom Bajnai Gordontól kapott osztrák befektetési tippeket, hiszen ő is előszeretettel használja ki az uniós alapelvek egyikét a szabad tőkemozgást, és inkább adózik külföldön.

Megjelenik a hír, a név, az összegek és a parlamenti mandátumbizottság vizsgálatot kér, na meg összeül az Összefogás krémje, Mesterházyt meg időnként felhívják, mert ő Amerikában van. „Talán ott keresi azt a 400 000 szavazót”. A döntés megvan, ki kell rakni Simont. Le kell mondani tisztségeiről és keresni kell egy új jelöltet a XVIII. kerületben. Hiszen Simon az MSZP legfelsőbb döntéshozó testülete által jóváhagyott, hivatalos képviselőjelölt. Csak elfelejtett szólni, hogy a hatóságok tudnak róla: van egy kis uzsipénz a sógoroknál.

A kérdés a következő: Miért akarnak példát statuálni Simonnal? Miért ez a gyors reakció, válságstáb? Persze, persze kampány van. De nem csak ezért. Hanem mert ahogy egy PM-es forrás nyilatkozott:

„az MSZP tele van még hasonló taposóaknákkal, amiket a kormánypárti sajtó a következő hetekben nyilván egyenként fog majd felrobbantani”.

Mert a Simon Gábor ügy nem egyedi a baloldalon. Ez egy szindróma. Amit Gyurcsány Ferenc, az MSZP volt elnöke kerek perec el is ismert:

“én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon, ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk”.

Újabb csontváz hullott ki a nokiás szekrényből. És megint csak képedünk, de nem csodálkozunk. Mert nincs min csodálkozni. Márai agyonidézett szavai ma is érvényesek:

„ A kommunizmus megbukott, minden értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az Eszmét védi, hanem meztelen életét és a zsákmányt.”

Nagyon nem vagyunk hívei annak, hogy arról papoljunk: ilyen és ilyen kellene legyen a baloldal, meg hogy így és így kellene megújulnia, meg jó lenne már egy európai értelemben vett, modern baloldali párt. Nem, ez az ő dolguk. Egy dolgot viszont szeretnénk: az eltett közpénzt tessék visszarakni a  közösbe.

Közzétéve: 2014. február 05. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr715808997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása