Spíler

Vissza a gyökerekhez, TOP 5 legidiótább DK programpont

Közzétéve: 2013. december 12. Szerző: OriginalSpíler

Vissza a gyökerekhez, Top 5.png

Gyurcsány Ferenc újra száguld. 220-szal, szembe az autópályán. Bár a baloldal összefogása várat magára, biztos, ami biztos Fletó és csapata terítette a lapokat. 16 pontban összefoglalta mit gondol a világról és Magyarországról.

Feri bá' eddig sem fukarkodott a meghökkentő kijelentésekkel. De, hogy kiderítsük, honnan jöttek a legjobb ötletek, érdemes leporolni Debreczeni József Gyurcsány által tollba mondott, mára "kultikussá" vált irományát. Ott kell felütni, amikor Ferenc testvér kormányozni kezd, de fogalma sincsen hónapokig, hogy mihez kezdjen a hatalommal. Mit is csinált ekkor? A határon túliak ellen hangolt, elvette a családi adókedvezményt és a Vatikánba futott árulkodni.  A gyökerekhez visszanyúló 16 pont célja az öt százalékpont.

A DK 16 pontos programjának 5 legidiótább eleméért szoros verseny volt, íme a végeredmény:

1. A határon túliak választójogának elvétele

Majdnem 98 százalékos  parlamenti többség adott a határon túliaknak állampolgárságot 2010-ben. Gyurcsány, valamint Captain Europe, azaz a "románozó" Szanyi elvtárs akkor is a "nem" gombot nyomták meg. Gyurcsány pártja ma is a bendősovinizmusra hajt, amikor "kötelezettség nélküli jogokat" emleget.

2. Családi adókedvezmény helyett családi pótlék

Tegye fel a szakdogáját, aki érti: míg a határon túliaknál a jogok és kötelezettségek méricskélése mellett van a szemlőhegyi jogfilozófus, addig a családi adókedvezménynél igazságosabb megoldásnak látja a családi pótlékot. Gyurcsánynak szívügye a munkához és adófizetéshez kötött kedvezmény megszüntetése. A tollbamondásban azon elmélkedik, hogy már 2004-ben eltörölte volna, de a felvilágosulatlan szocik csak 2005-ben engedték meg neki.

3. A Vatikáni Szerződés felmondása

Megint a Gyurcsány-rajongók bibliáját idézzük fel. A "rendszeresen bérmálkozó" pápai gyerek a ponyva szerint jól megmondta a magáét a magyar papságról az idős II. János Pálnak. Ezúton is gratulálunk, a Szabad Nép újranyithatja a gyülőletfélórákat, Rákosi elvtárs legjobb tanítványa pedig több száz egykori munkásőr voksát söpörheti be ezzel a zseniális, klerikális reakció elleni javaslattal.

4. "Rezsicsökkentés helyett fenntartható megoldások"

Gyurcsány már 2005-ben a nyakló nélküli áremelés oldalán állt. Pár hónapja még azt gondolta, hogy nem kellene támadni a rezsicsökkentést,  egy értelmiségi havilapnak mondta: "Szerintem a rezsicsökkentés ügyét nem lehet megnyerni, végképp nem kampányban. Szerintem el kell mondani, hogy mit gondolunk róla, de rosszul tennénk, ha azt gondolnánk, hogy mi a Fidesz rezsicsökkentési politikájának a kritikájával kell hogy kampányoljunk." Ez a zavaros álláspont tehát kb. annyira fenntartható, mint a Motim Zrt. volt olcsó áram nélkül.

5. "Köztévé helyett kultúrát"

"A köztévé fenntartására költött tízmilliárdokat pedig hír- és közéleti műsorok készítésére, tévéfilmekre, kulturális programok finanszírozására fordítanák" - írja a baloldali pártok között vergődő Népszabi. Kiváló, most is ezt csinálja az MTV, igaz, van vele bajunk bőven. Viszont mit jelenthet a gyurcsányi ajánlat? Adjunk több pénzt az ATV-nek híradóra és Bauer-Debreczeni-Kuncze műsorokra?

Horváth Csaba stipistopi fpm-jelölttel (ezt ők se gondolhatták komolyan:) szólva: Van egy jó hírünk. Gyurcsány februárban újabb 70-80 ponttal jön elő.

Bízzunk benne, hogy áprilisban 5 pont alá megy.

Közzétéve: 2013. december 12. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr705808969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása