Spíler

Kinek békemenet, kinek meleg büszkeség menet

Közzétéve: 2013. november 14. Szerző: OriginalSpíler

Kinek békemenet kinek meleg büszkeség menet.png

A Népszava birtokába került a CBA vezetőjének levele, melyben Baldauf László arra buzdítja az üzletvezetőket, hogy alkalmazottaiknak ajánlják a Békemeneten való részvételt. Szily Laci a galamus csoportot megszégyenítve kiáltotta elsőnek az Orbán Viktor=Rákosi Mátyás párhuzamot. „A boltlánc tulajdonosai a Tanú forgatókönyvéből ellopott körlevéllel toborozták az alkalmazottaikat a Békemenetre. Milyenek lehetnek itt a prolik, ha a milliárdosok sztálinista seggnyalók?” – teszi fel a kérdést az index volt szerzője.

Na persze, hát mi másról lehetne szó, mint a régi jól bevált „Orbán Viktor kivitte az embereket az utcára” című szlogen újraértelmezéséről. Mert olyan a jobboldalon nincs, hogy csak úgy fontosnak érezzenek egy ügyet. A hülye fideszdroid szavazót manipulálja a sötét hatalom, csak olyan hülye szegény, hogy ezt még észre sem veszi. Esetünkben pedig gyakorlatilag a legsötétebb módszerekkel vezénylik ki a dolgozó népet a Vezér éltetésére.

Az nyilvánvalóan fel sem merül, hogy vannak üzleti szempontok is. Mivel a CBA-nak az a jól felfogott érdeke, hogy maradjon a Fidesz-kormány. Mert a CBA-nak jobban megy a mostani kormány alatt. Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében jelentette ki, hogy szeretné, ha lennének magyar multinacionális vállalatok és ezek között nevezte meg a CBA-t is. Mivel a magyar érdek úgy egyébként az lenne, hogy ne a Tescoban vásároljuk meg ugyanazt a terméket, amelyet a magyar üzletláncnál is megtehetünk. Mert a Tesco a hasznát kiviszi az országból, míg a CBA nem. Esetleg nem csak a kampányfinanszírozás állhat a háttérben, hanem mondjuk az, hogy ne az angolokat hizlaljuk a saját pénzünkből. Btw itt jegyezném meg, hogy Puch Laci fűszerüzletében is szívesebben vásárolnék, mint az Auchanban. Mivel ezen mentalitást különösebben nem tette magáévá a Fideszen kívül a többi párt – lásd ígéretet tettek a szektorális különadók eltörlésére – így folytatódna az egyenlőtlen verseny a CBA szempontjából, amely ezen intézkedések nélkül képtelen arra, hogy felnőjön versenytársaihoz. Ha pedig nem erősödik meg a cég, akkor az nyilvánvalóan a dolgozóinak sem lesz jó. Tehát úgy egyébként nekik is elemi érdekük, hogy a kormány folytassa munkáját, mert személyes életük szempontjából is ez jelentheti a gyarapodást.

Ugyanakkor persze nem mindig ilyen finnyásak az újságírók. Mert például ódákat zengő cikkeket szenteltek azoknak a cégeknek, amelyek támogatták a Melegfelvonulást. Amelyet olyan cégek támogattak, mint mondjuk a Google, a Microsoft vagy a Prezi. És olyan sajtóorgánumok, mint a Cink, a hvg.hu vagy a Népszabadság. Az persze teljesen rendben van, hisz politikamentes (hogyne), meg civil (hogyne). Legalább annyira, mint a Békemenet. Ugyanakkor a cél ugyanaz volt, megmutatni, hogy erősek vagyunk, sokan vagyunk és nem félünk. Talán lehet, hogy be kéne fejezni az állandó kettősmércét. Mert egyébként semmi baj sincs azzal, ha egy cég kiáll valami mellett.

Közzétéve: 2013. november 14. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr785808958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás