Spíler

Szégyen

Közzétéve: 2013. szeptember 25. Szerző: OriginalSpíler

Szégyen.png

„A fasizmus egy vírus, és mi vagyunk az ellenszere! (…) a Jobbik a vírusgazda. De vírushordozó minden egyes egyenruhában masírozó gárdista. Vírushordozó az is, aki focipályák lelátóján zsidózik. Az is, aki állami vagy pártrendezvényeken árpádsávos zászlót lenget.” – ezeket a sorokat Mesterházy Attila mondta a Kossuth téren az antifasiszta tüntetés alkalmával, kifejezve nemtetszését Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő ominózus listázási javaslatára. 2012 decemberében magam is azt hittem, hogy ezek egy komoly politikus komolyan vehető mondatai. Tévedtem. Mindezt megerősítette másnap Steiner Pál kijelentése, miszerint a jövőben az MSZP teljesen megszünteti a kapcsolatot a Jobbikkal: "olyan papír nem születik, amin a szocialista frakció és a Jobbik együtt szerepel" – ezzel zárva karanténba a radikális pártot. Megint tévedtem.

Ki gondolta volna akkor, hogy az elveket a szocialistáknál felülírhatja az egyszeri politikai haszonszerzés. Hisz a MSZP egy dologban mindig konzekvens volt története során és ez az volt, hogy a fasiszták nem törhetnek át. Megint csak tévedtem. A szellem nem szabadulhat ki a palackból, ezt mindenáron meg kell akadályozni. Éppen ezért érthetetlen, hogyan voltak képesek megcsúfolni a Demokratikus Charta eszméit. Puszta napi politikai haszonlesésből. Lesújtó, hogy azt kell látnom, mégis megtették. Szégyen.

A tegnapi nap folyamán az MSZP, az LMP és a Jobbik képviselői közösen kezdeményezték, hogy állítsanak fel vizsgálóbizottságot az E.ON tervezett megvásárlásával kapcsolatban. Micsoda szégyen. Mindez persze nem elég. Újságírói kérdésre, hogy mégis akkor most hogyan is áll az MSZP a karanténnal, Józsa István a lehető legcinikusabb választ adta: „Nem lesz olyan papír, melyen a Jobbik és az MSZP neve együtt szerepel, ilyen papír most sincs, külön íveken írtak alá.” Szégyen. A szocialisták még a látszatra sem adnak, még csak nem is érzik kínosnak, hogy lepaktáltak a barna ingesekkel. A demokratikus ellenzék vezető ereje kötött szövetséget a fasisztákkal. Szégyen. Elgondolkodtató ugyanakkor az is, hogy míg a 47 fős MSZP-frakcióból mindenki aláírta az íveket, addig a 43 fős Jobbik-frakcióból 24-en erre nem voltak hajlandóak, Gaudi-Nagy Tamás megjegyezte: „Én nem írtam alá ezt a kezdeményezést, pontosan azért, mert a szocialistákkal semmilyen közös együttműködést nem tudok elképzelni”. Vagyis még a fasisztáknak büdös az MSZP, hát itt tartunk 2013-ban. Szégyen.

Mesterházy bálványozhatja akármennyire is Horn Gyulát, mindez az ő regnálása alatt egészen biztosan nem történt volna meg. Szégyen.

Közzétéve: 2013. szeptember 25. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr685808924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása