Spíler

Scheppele professzor állatkái

Közzétéve: 2013. június 20. Szerző: OriginalSpíler

Scheppele professzor állatkái.png

Kim Lane Schepelle alkotmányügyi szabadbölcsész megint retteg és aggódik. Most az új magyar nemzetbiztonsági törvény miatt remeg a láb, amely – állítja a profasszony – az 1984 regény legsötétebb lapjainak földi eljövetele. A rettegés annak ellenére magas-frekvencián pörög, hogy az új törvény gyakorlati alkalmazásáról lószőrt se tudunk.

Nem tudhatjuk, hogy Scheppele menetrend szerinti gyűlöletfutamának van-e köze a függetlencivil (korábban SZDSZ) Halmai Gáborral eltöltött éveknek. Azt sem, hogy Halmai mostani vendégturnéja Scheppele egyetemén okoz-e krónikus torzulást a professzor asszonyhoz eljutó infókban. Viszont kicsit pityergünk amiatt, hogy az amerikai Scheppele hiperérzékenysége nem terjed ki a hazájában pörgő történésekre. Pedig nagyon kortyolnánk szavait pár politikai ügyecskével kapcsolatban:

Vajon mit gondol arról, hogy Obama elnök célzott adóhatósági vizsgálatot indított számos republikánus egyesület ellen?

Fellép az amerikai drónok használata ellen? Zavarja-e, hogy hadserege fülledt arizónai konténerekből távirányítással öl civileket, nem ritkán saját állampolgárait? Mindezt bírói felhatalmazás nélkül. Betiltaná-e a Call of Duty ezen extrém formáját?

Pöcköli-e jogvédő szívét az, hogy az amerikai kormányzat bizonyítottan lehallgatta az AP hírügynökséget?

Együttérez-e azokkal a Guantanamo-n kutyaláncon tartott rabokkal, akik továbbra is válogatott kínzásokban mártóznak a Nobel-békedíjas Obama jóváhagyásával?

S végül, tervez-e írni mennydörgős publicisztikát a tekintélyes Krugman-blogon arról, hogy a CIA bizonyítottan szabadon bivakol a legnagyobb netes cégek szerverein (tehát szabadon lubickol az állampolgárok gmailes és facebookos adataiban)? Feltette-e nekik azt a kérdést, amit a magyarok már megkaptak: „mi tartja vissza a kormányt attól, hogy tisztán politikai információ alapján lépjen fel (például kirúgjon valakit a kormány bírálatáért)?”

Ha Scheppele asszony nem tartja fontosnak, hogy ezekkel bíbelődjön, akkor George Orwell művei közül az 1984 helyett inkább az Állatfarmot ajánljuk figyelmébe. Annak is az egyenlő és egyenlőbb állatokról szóló sorait.

Közzétéve: 2013. június 20. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr115808877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása