Spíler

Mi már tudjuk ki lesz az MSZP elnöke

Közzétéve: 2016. május 07. Szerző: Megagigatron

mszp_vezerkar_90es_evek.jpgKiderült ki lesz valójában az MSZP elnöke. Nem Tóbiás, nem Szanyi Kapitány, de még csak nem is Molnár Gyula.

Hetek óta lázban tartja a közéletet, hogy ki lesz az MSZP elnöke. Na jó, nyilván a szocik már szinte senkit sem érdekelnek igazán. Beigazolódni látszik Lendvai Ildikó jóslata, hogy az MSZP-re az igazi veszély nem egy balul sikerült politikai akció jelenti, hanem hogy teljesen érdektelenségbe fullad a párt. Ennek ellenére még mindig van kb. 800 ezer és 1 millió között ingadozó szocialista szavazó, szóval azért mégsem annyira mindegy, hogy ki fogja vezetni az MSZP-t a 2018-as választásokon.

A pártelnöki posztra többen is bejelentkeztek. Újrázni szeretne a jelenlegi elnök Tóbiás József. Újra elindul a négy évvel ezelőtt Mesterházyval szemben elhasalt Szanyi Tibor. És ott lesz a jelöltek között a volt XI. kerületi polgármester, Molnár Gyula is. Hogy ki fog győzni? Sokáig találgattuk. Osztottunk és szoroztunk. A DK szorozva a megyei elnökök számával, osztva a nagy öregekkel, az annyi mint…

A gordiuszi csomót azonban épp a minap vágta át Botka László. A 168 órának adott interjújában leleplezte, hogy ki lesz az MSZP új elnöke. Egészen pontosan úgy fogalmazott:

„A módosított alapszabály szerint a választmány dönt majd az előválasztásról, a jelöltek kiválasztásáról, a szövetségkötésről, a miniszterelnök-jelöltről és a választási programról.”

Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy minden fontos, a választások szempontjából stratégiai döntés joga kikerül az elnök és az elnökség kezéből, és átkerül a választmányhoz. A választmány elnöki tisztére pedig ki pályázik? Bizony, ismét Botka László. Vagyis valójában a választmányi elnöki pozíció mögé bújva ő fogja vezetni az MSZP-t. Mivel pedig a miniszterelnök-jelölt személyéről is választmány fog dönteni, akár saját magát is kikiálthatja annak és saját maga el is fogadtathatja. Ez ám a demokrácia a javából.

Hol van ettől a hatalomtechnikától a Jobbik? Sehol. Vona Gábornak még nagyon sokat kell tanulnia.

Közzétéve: 2016. május 07. Szerző: Megagigatron

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr108693012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása