Spíler

A londoni pokol

Közzétéve: 2015. július 14. Szerző: Megagigatron

Londonban már minden hetedik ember muzulmán, az angol középosztály pedig kiszorul saját városából: az iszlamizálódó gettókból és a szupergazdagok elit negyedeiből is. Úgy tűnik London a szegény bevándorlók és a nagyon tehetősek városa lesz.

Hatvan éve a muszlimok száma még alig haladta meg a 20 ezer főt az Egyesült Királyságban, de 1991-re lélekszámuk átlépte a milliós határt. Ma már 3 millióhoz közelít a létszámuk, többségük pedig Londonban él. A jövőben is hasonló növekedési ütem várható, így rohamos mértékben fog nőni a muszlim bevándorlók aránya. Látható, hogy berendezkedtek, otthon érzik magukat, sokasodnak, de azért még így sem teljesen elégedettek. Ma már azt követelik, hogy a saría törvénye a brit jogrendszerben és a szociális segélyrendszerben is helyet kapjon. Sőt, a londoni muzulmánok már a saját gárdájukat is létrehozták „Muszlim Járőr" néven, London zömmel muszlim bevándorlók lakta negyedeinek „megvédése” érdekében. Videofelvételeken látható például, ahogy a „járőrözők" kiverik a kezükből a sörüket, figyelmeztetve őket, hogy „bejöttetek a mi utcánkba” vagyis muszlim negyedben járnak, ahol tilos az alkoholfogyasztás. Ráadásul az sem ritka, hogy dzsihadisták kerülnek ki a brit muzulmánok közül.  Nemrég bukkant fel a hír, hogy az iszlám szélsőségesek egyik szellemi atyja, Hani al-Sibai Londonból terjeszti dzsihadista eszméit. Neki személyesen része lehetett a Jihadi John átnevelésében, és szoros kapcsolatban volt a tunéziai merényletet elkövető terroristacsoporttal is. Noha nyomozás folyik ellene, mégis óriási – évi 22 millió forintnyi – segélyt vesz fel, és abból tartja el feleségét, valamint öt gyerekét Londonban.

Jane Kelly a The Telegraphban megjelent, nagy botrányt kiváltó cikke elég ijesztő képet fest a nyugat-londoni Acton városrész gettósodásáról: „Korábban is volt bevándorlás, olyan esetek is, amikor a helyi lakosságot kiszorították az újonnan érkezők, nem tagadható, hogy volt diszkrimináció és rasszizmus is, de aztán szépen megbékélt mindenki a helyzettel. Megtanultunk egymás mellett élni, közös célokat kialakítani, ha nagyon más otthonokba is tértünk haza este. Ma azonban a multikulturalizmus ábrándja mellett ott van a bevándorlók szándékos elkülönülése, aminek az az eredménye, hogy a fehér lakosság elköltözik a városokból. A Statisztikai Hivatal adatai szerint 600 ezer fehér brit hagyta el Londont az utóbbi 10 évben. A legutolsó népszámlálás adatai szerint egyes londoni kerületek elvesztették eredeti brit lakóik negyedét. (…) Én is elhatároztam, hogy elköltözöm, követve a szomszédjaimat, bár nem nagyon szeretnék menni, mert sokat dolgoztam azon, hogy itt éljek. De már idegennek érzem magam ezeken az utcákon, a jó környékek pedig számomra megfizethetetlenek. Úgy érzem London a szegény bevándorlók és a nagyon tehetősek városa lesz.

Valóban úgy tűnik, hogy London kerületeit a mohamedán bevándorlók és a globális elit „osztja fel” egymás között. Érdemes elolvasni a Politico cikkét is a szupergazdagok londoni térhódításáról, vagy arról, hogy hogyan lett London a 21. század New York-ja, a világ egyik legnagyobb aktuális pénzmosodája, ahol az ingatlanok tömegeit off-shore cégek tulajdonolják. Az olyan negyedekből, mint Mayfair vagy Knightsbridge szinte teljesen kiszorult az angol középosztály. A különbség annyi, hogy itt nem a szociokulturális közeg, hanem az ingatlanárak miatt. Ezekben a negyedekben az új globális elit úgy tekint az angolokra, mint egy évszázaddal korábban a britek saját gyarmataik lakosságára. Csak akkor érintkeznek a köznéppel, mikor házvezetőre, ingatlanügynökre vagy épp brókerre van szükségük.

Eközben az olyan egyszerű középosztálybeli angolok, mint Jane Kelly szorulnak ki saját lakóhelyükről, hogy átvegyék a helyüket a muzulmánok vagy a jól menő brókerek. Így alakul át London viktoriánus városból brit emirátussá.

Közzétéve: 2015. július 14. Szerző: Megagigatron

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr707627340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása