Spíler

13 érv a kettős állampolgárság ellen a baloldaltól

Közzétéve: 2015. június 11. Szerző: OriginalSpíler

A baloldal szerint ahhoz, hogy fenntartható nyugdíj- és egészségügyi rendszere legyen Magyarországnak,  szükség van a bevándorlókra. Persze nem volt ez mindig így, 2004 környékén éppen ellentétes számításokat végeztek.

1. „Egyes számítások szerint mindenkinek több mint 160 ezer forinttal kell évente több adót fizetnie annak érdekében, hogy a határon túli magyaroknak is meg tudjuk adni azt, ami az állampolgársággal jár.” (Gyurcsány Ferenc)

2. „A határon túli magyaroknak igénylés esetén automatikusan járó kettős állampolgárság intézménye egy jogos igényre adott nagyon-nagyon rossz válasz, mivel majdnem 540 milliárd forintba kerülne évente az anyaországi adófizetőknek, illetve nem segítené a határon túli magyarok szülőföldön való boldogulását sem.” (Vadai Ágnes)

3. „Az ellenzék álláspontja akkor volna tiszteletre méltó, ha elmondaná azt is: ez az állampolgárság nem az az állampolgárság, vagy ha ugyanaz, akkor nagyjából 500 milliárdba kerülhet majd mindannyiunknak.” (Gyurcsány Ferenc)

4. A "FIATALOK" kormányának ezzel az árulásával ez a szomorú helyzet tragikussá válik. A Fiatal Baloldal számára elfogadhatatlan az ifjúság megélhetési és munkalehetőségeinek ilyen kiárusítása.” (Fiatal Baloldal)

5. „A román-magyar megállapodáshoz hasonló igényeket támaszthat ezentúl bármelyik szomszédos állam, és a paktum ráadásul szembeállítja az erdélyi magyarokat az itteniekkel.” (Medgyessy Péter)

6. […] „a magyar konzervativizmus elveszíti teljesen modern jellegét, és helyébe egy olyan tipikusan közép-kelet-európai képződmény lép, amelyben semmi sem drága, csak nemzeti ügy van és szociális demagógia.” (Gyurcsány Ferenc)

7. „Nem tudom, van-e önök között egyetlenegy is, aki megvizsgálta, miként hat a népszavazásra feltett kezdeményezés a jövőben, és miként hathat a magyar oktatás egész rendszerére, az egészségügy egész rendszerére, a szociális feladatok ellátására, hat-e, hathat-e azokra az adókra, amelyekből mindezt finanszírozni kell, azokra a társadalombiztosítási befizetésekre, amelyekből mindezt finanszírozni kell. Nem tudom, valaki végigszámolta-e, és azok után akar válaszolni erre a kérdésre, hogyan fog ez hatni a magyar munkaerőpiacra általában és részenként, hogyan fog ez hatni a magyar lakáspolitikára, hogyan fog ez hatni a magyar választójogra.” (Gyurcsány Ferenc)

8. „Akármerre megyek az országban, sok ember mondja, hogy nemmel fog szavazni. Nem azért, mert érzéketlen, hanem mert tudja, hogy iszonyú terhek vállalásával sem tesz jót. Egyre többen tudják, hogy mivel járna a rossz döntés. Egyre többen értik, hogy nem a pártkampány, hanem a józan ész diktálja, hogy nemmel szavazzanak.” (Hiller István)

9. „És ki felel majd azokra a kérdésekre, hogy mi mivel jár? Tudják-e a választók, hogy az állampolgárság egyetlen szívességi lakásbejelentéssel együtt családi pótlékra, gyesre, anyasági támogatásra és összesen tizenhétféle szociális támogatásra jogosít? Tudják-e, hogy Romániával és Ukrajnával egyelőre olyan nyugdíjegyezményünk van úgy látom, önök sem tudják -, amely szerint, szemben az uniós gyakorlattal, a befogadó ország fizeti az ideköltözők teljes nyugdíját?” (Lendvai Ildikó)

10. „2002 áprilisa után a baloldali kormány nem fogja tétlenül nézni a jövő ilyen mértékű eltékozlását. Adókedvezmények és más támogatások útján ösztönözni fogja a munkaadókat arra, hogy fiatal magyar munkaerőt alkalmazzanak, és elindítja a pályakezdők munkaerő-aktivizálási programját.” (Fiatal Baloldal)

11. „Az anyaország ma azért vonzó, mert előrébb tart az Európához való felzárkózásban, mint Ukrajna, Románia vagy Szerbia és Montenegró. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezt a folyamatot visszavetheti ez az új pénzügyi kötelezettség.” (Gyurcsány Ferenc)

12. „Orbán Viktor lélekben már nemcsak 15 millió magyar, hanem 23 millió román miniszterelnöke is akar lenni.” (Gusztos Péter)

13. […] „a kedvezménytörvény megalkotását szemfényvesztés, hazugságok és diplomáciai baklövések sorozata kísérte végig, amelynek kezdetén a kormány megvalósíthatatlan ígéreteket tett, kettős állampolgárságot, valamint teljes körű, ingyenes orvosi ellátást ígért.” (Kovács László) „Amikor azonban elmondjuk, hogy a határon túli fiatalok jelentős része, vagy a közel 800 ezer magyar igazolvánnyal rendelkező határon túli nemzettársunk valószínűnek tartja, hogy áttelepedik Magyarországra, itt venné igénybe az egészségügyi és szociális szolgáltatásokat, itt tartana igényt nyugdíjra, akkor nem riogatunk, hanem tájékoztatunk, és nem alaptalan dolgokat híresztelünk, hanem a tényeket soroljuk.” (Gyurcsány Ferenc)

kettos.jpg

Közzétéve: 2015. június 11. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr537533668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása