Spíler

A turbósított RTL-híradó TOP 5 ellenzéki vesztese

Közzétéve: 2014. július 04. Szerző: Sideburns

rtl.jpgA balliberális médiumok és pártok úgy várták az RTL turbóellenzéki fordulatát, mint a grundon elpáholt kisgyerek az idősebb tesó érkezését. Végül a minőségi kultúrafogyasztást propagáló hetilaptól az utolsó baloldali végvárnak kikiáltott tévéig mindenki bukott az ügyön. A liberális médiacsoport az ismertségi adatok alapján úgy döntött, hogy Berényi Miki, vagy a szoci börtönválogatottal versenyképes színész lesz a közös ellenzéki főpolgármester-jelölt.

1. MANCS

A jó ideje független, tehát Soros György könyveiről is kemény kritikákat közlő („…tudós ő, aki a pénzügyi piacokra pusztán olyan tesztlaboratóriumként tekint, ahol a teóriáit tudja vizsgálni, nemkülönben bizonyítani (jó, közben némi pénzt is keresett)”) közéleti-kulturális hetilap az RTL-hiszti talán legnagyobb vesztese. A lap korábban az RTL-vezérről már lehozott egy csöpögős méltatást. Ezt az adópara kitörése után sajtószabis rettegéssel és interjúval fejelték meg. A dolog élvezeti értékét nem csökkenti, hogy a Bajnaiék üzenőfüzeteként is funkcionáló lap simán elhelyezhető a Bertelsmann Alapítvány-Haza és Haladás Egyesület-Luxemburg-RTL Klub agresszív-progresszív sokszögben. Necces lesz a MANCS állandóan bizonygatott kultúrfölényét összeegyeztetni a Fókusszal.

2. 444

A roppant független, üzleti alapon is túlélni képes, tehát nem a Soros-alapok által megmentett, Bajnaiéktól való távolállását közepes animgifekkel bizonyítani próbáló 444.hu számára a feladat jóformán megoldhatatlan. Úgy kell nap nap után hergelni magukat az RTL politizálódásán érzett öröm okán, hogy célcsoportjuk legalább a Mónika-show óta csak röhög a csatornán. A 444 olvasói biztos minimum cinkesnek érzik azt, hogy az RTL saját magát propagálja és védi a híradójában. Úgy tudjuk, a 444 szerkesztőségében komoly vihart kavart, hogy nem hozhatják le oknyomozó (azaz egy rivális cégtől készen kapott) anyagukat az RTL-en gyakran feltűnő Berényi Kft. adóoptimalizálási ügyeiről.

3. DK és MSZP

Az, hogy az RTL nehezen fogja sokáig mindhárom ellenzéki posztszoci alakzatot nyomatni, a napnál is világosabb. Most még jól megfér egymás mellett a kormánygyalázásban Gyurcsány és Juhász mutogatása, de amikor az őszi újabb kudarc felelősét kell majd megtalálni, szinte tuti, hogy a bajnaizmus mellett már 2012. október 23. előtt is lelkesen kiálló RTL a szocikat meg Gyurcsányt teszi majd felelőssé. A mentorok majd elintézik a válogatást.

4. ATV
Komoly vesztes lehet az „objektív hírforrás”, a mamutjaival éppen leszámoló ATV is. Ha nem az ATV-é lesz az egyetlen fontos ellenzéki híradó, hanem minden törzsbalos az RTL-re cuppan majd, az konkurenciaharcot szülhet majd. Szinte biztos, hogy el kell indítani az Éjjel-Nappal Kőbányát is.

5. RTL

A fontosságát évek óta nézettségi számaival igazoló RTL számára vérciki, de az elmúlt napokban több cikk is megjelent arról: nem fogy jól a kormányvágós híradó. Az RTL-es híreknek több estén még annyi nézője sem volt, mint ahány szavazója az egyre szerencsétlenebb, sittes arcokkal nyomuló szociknak. Az még nem világos, hogy a fideszesek, esetleg a csatorna szánalmas önreklámját el nem viselő egyéb nézők, vagy csak a politikát kerülők hagyták-e el a híreket, de az tény, hogy az RTL-es híradó már csak harmadik. Megverte ugyanis a focivébé heteiben arató köztévé, valamint a régóta nézettebb TV2-ös Tények is. Viszont a Berényi Miki még lehet ellenzéki főpolgijelölt. Vagy a Stohl Buckó.

Közzétéve: 2014. július 04. Szerző: Sideburns

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr466472901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása