Spíler

Szentendrei választás: száll a kakukk a civil fészkére

Közzétéve: 2017. január 06. Szerző: OriginalSpíler

 egyutt-tesz.gif

Január 15-én időközi önkormányzati választást tartanak Szentendrén.  A baloldal taktikai átkaroló manőverbe kezdett: ahelyett, hogy saját pártjuk színeiben indultak volna, kakukkfiókaként bebújtak egy civil fészekbe és mindannyian az egykor szebb napokat látott TÉSZ (Társaság az Élhető Szentendréért) jelöltjét támogatják.

Kísérlet járja be Szentendrét, az civilbőrbe bújás kísérlete. Már több sajtóorgánum is foglalkozott vele (itt és itt): a baloldal és a Jobbik közös boszorkánykonyhát alapított Szentendrén. Egy olyan kísérletbe kezdtek bele, amely kihatással lehet a 2018-as országgyűlési választásokon való összefogásra is. A helyi párterők ugyan indítottak volna önálló jelölteket, de mind az MSZP, mind a Jobbik pártközpontban felemelték a piros telefont és leszóltak: nix ugribugri, mindenki beáll a korábban valódi civil, ma már inkább pártirányítás alatt álló Társaság az Élhető Szentendréért jelöltje mögé.

A boszorkánykonyha egyik főszakácsa Kubatovics Áron, a TÉSZ önkormányzati képviselője, aki mit ad isten, épp az Együtt Országos Politikai Tanácsának is a tagja.  Gyakorlatilag ő kerek-perec bevallotta egy Twitter bejegyzésében: civil bőrbe bújva kell új lendületet venni.

 kubatovics.jpg

Külön fincsiség a dologban, hogy 2014-ben éppen a Jobbik írta azt a TÉSZ-ről, hogy az valójában egy balliberális, álcivil szerveződés. Na tessék! Most már nem annyira finnyásak az igen tisztelt Jobbikos politikusok a pártközpontban? Vagy ennyit megér a hatalom? 

Közzétéve: 2017. január 06. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr5612104045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása