Spíler

Török Gábor átlátszó

Közzétéve: 2016. június 06. Szerző: Csillag Viragh

A politikai elemzés halott, mondta Török. És tényleg. Az elmúlt időszakban Török Gábor mintha nem is próbálkozna már elemezni, csak kinyilatkoztat. És ezeknek a kinyilatkoztatásoknak két jellemző vonása van: ekézik a kormánypártokat és fényezik a Jobbikot.

1. Joga van kampányolni

Természetesen Töröknek joga van a Jobbik mellett kampányolni, sőt a radikálisok és a baloldal összefogását is egyengetheti a háttérben, ebben sincs semmi kivetnivaló. De ha így van, akkor ma már senki se hivatkozzon rá független elemzőként, és az lenne a helyes, ha maga tenné nyilvánvalóvá a politikai elkötelezettségét az emberek számára.

2. Köztársasági elnöki ambíciók

Ha egyszer a Jobbik és a baloldal közös köztársasági elnökjelöltet keresne, szinte biztosan Török lenne a kompromisszumos megoldást, és ezt persze Török is tudja. Vona Gábor több helyen beszélt már arról, hogy Török neve valóban felmerült a Jobbik lehetséges államfőjelöltjeként. „Jobb államfő lenne, mint Áder János" – mondta a HVG-nek, és azt is elmondta, hogy folyamatosan nyomon követi Török munkásságát és személyesen is jóban vannak. Töröknek a baloldal felé is megvannak a kapcsolatai. Mindenki tudja, hogy nem véletlenül kapott a cége megrendeléseket a Hagyó-féle BKV-tól, és ki tudja hány minisztériumtól a Gyurcsány-kormányok alatt.

3. Török a Jobbik és a baloldal együttműködésének kovácsa?

Személyes ambícióitól hajtva Török lehet az a személy, aki – részben Simicska kívánságát teljesítve – a háttérben egyengeti a Nagy Kormányellenes Összefogás útját. Még nem tudni, hogy eljutnak-e a „perverz választási koalíció” megkötéséig (emlékezzünk: ezt a forgatókönyvet Karácsony Gergely, Török jó barátja és korábbi szobatársa vetette fel először), vagy megállnak valamiféle rejtett koordinációnál. Ezt még valószínűleg el sem tudták dönteni, és majd a 2018-as választások előtt kb. egy évvel születik meg a végleges forgatókönyv. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, és azt is, hogy Török meddig játssza még a pártatlan elemző szerepét!

Közzétéve: 2016. június 06. Szerző: Csillag Viragh

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr458785232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása