Spíler

Ilyen vastag bőr márpedig nincs: a szocik és az első osztály

Közzétéve: 2016. május 22. Szerző: Professor Blinkmann

minosites.pngAz ország pénteki felminősítése kapcsán az MSZP-nek sikerült leírnia azt, hogy Magyarország "2010-ben gazdasági értelemben az első osztályban játszott, most 6 évvel később feljutott a harmadosztályba." Mondja ezt az a párt, amelynek a kormányzása alatt 53 százalékról 80 százalék fölé nőtt az államadósság, megduplázódott a munkanélküliség és amely pont a válság előtt indított egy kampányt "Beindultunk" jelszóval, elismerve hogy a megelőző két-három évben is egy helyben toporgott a gazdaság, amikor mindenki más növekedni tudott Európában.

Most nem is foglalkoznánk azzal, hogy a hitelminősítők értékelései - például a válság tapasztalatai alapján - mennyire felelnek meg a valóságnak, vagy azzal, hogy a befolyásos amerikai tőkés társaságoknak milyen hatása van a három amerikai hitelminősítő döntéseire. Önmagáért beszél, hogy Magyarország gazdasági számai már három éve indokolnák a felminősítést, mégis mostanáig kellett várni. 

Aki ránéz a Portfolio fenti ábrájára az rögtön láthatja, hogy a Bajnai- és Gyurcsány-kormányok alatt SOHA, egyetlen egyszer szem javult Magyarország hitelminősítése, sőt nyolc alkalommal rontottak a hitelminősítők Magyarország besorolásán. Ezt ráadásul már 2005-ben elkezdték. Zárójelben jegyezzük meg: az első Orbán-kormány alatt csak felminősítéseket kapott az ország.

A tanulság az, hogy a szocialisták tényleg bármilyen kérdésben, bármikor képesek hülyét csinálni magukból. Ha valaki egyébként szeretne jobban elmélyedni az emlékekben, hogy milyen is volt az "első osztályban" játszó Magyarországon élni, az nézze meg a klasszikust:

Közzétéve: 2016. május 22. Szerző: Professor Blinkmann

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr688737418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása