Spíler

Botka László tanácsadója pénzért kuncsorog „Európánál”

Közzétéve: 2017. május 29. Szerző: Edward Blake

botka_lengyel_cimlapp.jpgLengyel László, Botka László tanácsadója pénzt és politikai támogatást vár Európa vezetőitől, hogy 2018-ban hatalomba segítsék a baloldalt. Érdekes, hogy Botka kormányfő-jelöltként éppen Brüsszelben debütál.

Tovább »
Közzétéve: 2017. május 29. Szerző: Edward Blake

A Momentum bevallotta, hogy az Origo cikke minden főbb pontban igaz

Közzétéve: 2017. május 23. Szerző: Edward Blake

A Momentum bevallotta, hogy tényleg milliós összegeket tehettek el a Momentum vezetői még HÖK-ösként. Orosz Anna tegnap azt is elmondta, hogy a nevek stimmelnek, az összegek stimmelnek, ezért nem is perlik be az Origót.

Tovább »
Közzétéve: 2017. május 23. Szerző: Edward Blake

Virág elvtársat játszik az Európai Parlament

Közzétéve: 2017. május 22. Szerző: OriginalSpíler

 tumblr_n9mi00i6cs1qfx620o1_400.gif

 Magyarország kapcsán az EP koncepciós per előkészítését kéri saját magától. Sírjunk vagy nevessünk? A Magyarországról szóló szerdai EP-határozat tele van gyöngyszemekkel. Egyik pontját érdemes elolvasni: nyíltan koncepciós perre hajazó eljárást ír elő – saját magának.

Az Európai Parlament szerdai határozatát érdemes elolvasni. Egyrészt nem hosszú, másrészt helyenként dühítő, máshol szórakoztatóan ostoba dolgok vannak benne. Utóbbiak közül kiemelendő az alábbi rész:

„utasítja Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságát, hogy kezdje meg az eljárást, és készítsen különjelentést Magyarországról annak érdekében, hogy a plenáris ülés az eljárási szabályzat 83. cikkével összhangban szavazzon a Tanácsot az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének (1) bekezdése szerinti intézkedésre felhívó, indokolással ellátott javaslatról;”

Sok olvasó (és újságíró) bizonyára nem érti mit is jelent ez.

  • Szerdai határozatában az EP gyakorlatilag felkéri egyik saját parlamenti bizottságát, hogy készítsen még egy jelentést Magyarországról, amiben indoklás is szerepel a 7-es cikk szerinti büntetőeljáráshoz. Ergo most indoklás és érdemi vizsgálat nélkül, csupán előítéletek alapján ítélkezett az EP.
  • Fentiek ellenére a mostani határozat már előre borítékolja, hogy sikerül az indokokat alátámasztani valamivel, úgyhogy rögtön a 7-es cikk szerinti eljárás elindítására való felkérést is kéri előkészíteni saját magától az EP.
  • A megfogalmazásból („Tanácsot […] intézkedésre felhívó […] javaslatról”) világos, hogy az eljárás megindítására az EP-nek nincs hatásköre, max. kérheti a Tanácsot erre. Ez mondjuk csak azokat hökkent meg, akik nincsenek tisztában azzal, hogy az EP rendszeresen fogad el határozatokat olyan ügyekben, amelyekben nincs hatásköre. Az ego nagy úr.

Erről valahogy ez jutott eszünkbe:

„- Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet. - Ejnye, az álmatlan éjszakák. A lónak is négy lába van, mégis megbotlik.”

Közzétéve: 2017. május 22. Szerző: OriginalSpíler

A Momentum nem bírja a kritikát

Közzétéve: 2017. május 19. Szerző: Edward Blake

feketegyorkovacs.jpgA Momentum a tegnapi nap folyamán berontott az Origo szerkesztőségébe, és kérdőre vonta a pártjáról megjelent cikk szerzőjét. Ilyen a csillogó szemű, demokrácia- és sajtószabadság féltő fiatalok elképzelése a politika működéséről. Képzeljük csak el, mi történne, ha ilyen emberek kerülnének hatalomra.

Tovább »
Közzétéve: 2017. május 19. Szerző: Edward Blake

Döbbenet: az EU már bevándorláspári rajzfilmet finanszíroz

Közzétéve: 2017. május 17. Szerző: NigelF

flying-carpet.pngEgészen bizarr propaganda rajzfilm készült az Európai Bizottság és francia kormány támogatásával. Az Européens Sans Frontières (Európaiak Határok Nélkül) által készített filmben az EU egy repülő hipsztertündérként jelenik meg, aki varázsszőnyegen juttat muszlim menekülteket Nyugat-Európába, miután azokat a „rasszista” Kelet-Európában nem fogadták kitörő lelkesedéssel.

Tovább »
Közzétéve: 2017. május 17. Szerző: NigelF

Így dolgozd fel a 4 százalékos gazdasági növekedést! – szellemi túlélőkészlet baloldali embertársainknak

Közzétéve: 2017. május 16. Szerző: Edward Blake

bokros-7.jpgDélelőtt kaptuk a hírt arról, hogy több mint 4 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. Most nehéz igazán baloldali értelmiséginek és szakember-közgazdásznak lenni. Ezért összekapartunk nekik 19 olyan érvet, amivel relativizálhatják az egészet. Ezekkel már fél lábon is kibírják Petschnig Mária Zita és Vértes András első nyilatkozatáig. A mondatok crossfit edzés előtt, szaunában és kreatív meeting közben is jól használhatók.

Tovább »
Közzétéve: 2017. május 16. Szerző: Edward Blake

Miért nem jó ötlet lezárni nyárra a Szabadság hidat?

Közzétéve: 2017. május 12. Szerző: Edward Blake

kepkivagas_2.JPGA nyár folyamán hétvégente lezárják a Szabadság hidat a forgalom elől, hála a Város és Folyó Egyesületnek, és az akciót támogató fővárosi vezetésnek. Sajnos mi nem tudunk osztozni a felhőtlen örömben, ugyanis úgy gondoljuk, hogy túlzás, hogy egy gerilla grillező kisebbség kisajátítja a város legszebb hídját, közlekedési káoszt okozva ezzel Budapesten.

Tovább »
Közzétéve: 2017. május 12. Szerző: Edward Blake

Tolmácsot a sorosista 444-nek!

Közzétéve: 2017. április 28. Szerző: Jockey Ewingy

444_trump.pngA nyugatos, angolszász műveltségére oly büszke, a közmédiát folyamatosan ostorozó Soros-médiában illene olyan embereket alkalmazni, akik legalább alapfokon beszélnek angolul. Mégiscsak korunk legfontosabb világnyelvéről - lingua francájáról - van szó. Az egy dolog, hogy a Soros-birodalom egyik médiaalapjához tartozó portálon majdnem minden cikkben van néhány elütés, de azért az amerikai elnök interjúját nem kellene meghamisítani.

Tovább »
Közzétéve: 2017. április 28. Szerző: Jockey Ewingy