Spíler

7 eset, amikor az egyház a liberálisok szerint is politizálhatott

Közzétéve: 2018. január 16. Szerző: Edward Blake

commufix1-1024x490-1024x490.pngA szólásszabadság felkent őrei újból kinyilatkoztatták, hogy kinek szabad megszólalnia közéleti kérdésekben és kinek nem. Most épp az egyháznak nem szabad politizálnia. Persze akkor szabad ha a migránsokat védik, vagy Orbán Viktort szidják, sőt, akkor egyenesen kívánatos is. 

Az ügy aktualitását az adja, hogy Hódmezővásárhelyen polgármesterválasztás lesz. És a helyi plébános kinyilvánította, hogy ő bizony a fideszes jelöltet fogja támogatni. Természetesen a belpesti liberális média azonnal égtelen haragra gerjedt, hisz az egyháznak nem szabad politizálnia. Kivéve persze, ha az ő véleményüket harsogják. Az ügy a képmutatás iskolapéldája. Nézzünk meg pár esetet. 

1. A Heti Válasz, ami ugye a polgári-keresztény értékek utolsó bástyája, annak is különös ékköve Szőnyi Szilárd 15 + 1 pontban szedte össze, hogy miért nem szabad az egyháznak politizálnia. Persze nem volt ilyen finnyás, amikor egy kispap Habony Árpádról kérdezte volna Orbán Viktort.

valasz.JPG

2. Hatalmasat ment 444 is, a Soros-birodalom oszlopos lapja is kikelt az ügyben. Persze amikor Iványi Gábor jelölte Soros Györgyöt béke Nobel-díjra, vagy az Orbán-kormányt fenyegette börtönnel, az teljesen rendben volt. Keresztényi. 2.JPG

3. A 444 nyomában persze mindig ott lohol a Simicska-birodalom díszpintye is, az Index, amely Beer Miklós váci püspök minden egyes lehelletét azonnal lejegyzeteli. Ez sosem volt probléma. 

3.JPG

 4. Nem maradhat ki a sorból a HVG sem. Ha Várszegi Asztrik a muzulmán bevándorlás mellett teszi le a 30 ezüstöt, az természetesen rendben van. 344424.JPG5. Külön csodálatos, hogy az ATV és kirohant a hódmezővásárhelyi misére. Rögtön meg is kérdeztek helyit, akiket csodák csodájára felháborított, hogy a pap politizál a templomban és rettegnek "attól, akinek nem mondjuk ki a nevét". Ez vélhetően Orbán Viktor lesz. De várjunk csak. Ha az ATV szerint nem szabad egy papnak politizálnia, akkor az ATV ezentúl nem fogja közvetíteni Németh Sándor Vidám Vasárnapi igehirdetését? Megannyi kérdés. 

atv.JPG

6. Végül megérkezett a katolikus-zsidó hitrendszer állandó szakértője, Ferenc pápa legnagyobb tisztelője, aki kilépett a KDNP-ből mert megszűnt a Népszabadság, Lukácsi Kati is. A megélhetési keresztény természetesen meglóbálta a morállófaszt és elmondta, hogy valójában komcsik és a kisnyilasok által támogatott jelölt az igazi keresztény és konzervatív. Ki gondolta volna. Biztos Jézus is rá szavazna. Kire másra. Felkészül Gábor György. luki.JPG

7. Szedjük elő még egyszer a 444-et és nézzünk meg egy oktatócikket arról, hogy mikor is helyes, ha egy pap politizál. Természetesen akkor, ha egy jobboldali politikust oszt ki rendesen. 

kepkivagas_3.JPG

Ha mindent összeadunk szépen lassan kiderül, hogy mindenki nagyobb keresztény, többször bérmálkozott és rendesebb konzervatív a Fidesznél, de legfőképp a KDNP-nél. Ha ez így van, akkor jó munkát végzett a Fidesz.

Találkozunk augusztus 20-án a Szent Jobb-körmeneten!

Közzétéve: 2018. január 16. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr713579385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása