Spíler

Lengyel László kézivezérli Botka Lászlót?

Közzétéve: 2017. augusztus 01. Szerző: Edward Blake

botka_lengyel_cimlapp.jpgLengyel László a HírTV Egyenesen című adásában tegnap azt mondta, hogy Botka helyében Tóth Józsefre, a XIII. kerület polgármesterére bízná a baloldal fővárosi kampányát. Botka László ma reggel pedig be is jelentette, hogy Tóth Józsefet kéri fel a budapesti baloldali kampány vezetésére.

„Budapesten van olyan szereplő, akinek van teljesítménye, én ezt a választási kampányt és ezt a jövőt erre az emberre akarom bízni, úgy hívják, hogy Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, őt akarom a jövendő főpolgármester jelöltjének. Viszontlátásra mindenki, aki Budapesten másként gondolkozik! És bízza rá a kampányt...”

Úgy tűnik, hogy Lengyel László az MSZP új Baja Ference. Lengyel irányítja Botka Lászlót, és ezáltal a szocialista párt új politikáját. Botka László számos liberális tanácsadóval veszi körül magát: Lengyel László mellett, az SZDSZ-ből igazolta másik fontos tanácsadóját, Ruff Bálintot, és a Soros György alapítványa által tulajdonolt liberális Magyar Narancs volt főszerkesztőjét nevezte ki kommunikációs igazgatónak.

Nem csoda, hogy a személyi változásokat többen rossz szemmel nézik a szocialista pártban. Hisz nehéz feloldani azt az ellentmondást, hogy Botka László hogyan akar párton kívülről érkező liberális tanácsadókkal baloldali fordulatot és megújulást végrehajtani az MSZP-ben. A közvélemény-kutatások adatok szerint ráadásul a párt támogatottsága több mint fél éve nem mutat semmi erősödést, ez szintén kínos helyzetbe hozhatja őszre Botka László és liberális csapatát.

Közzétéve: 2017. augusztus 01. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

http://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr2412708852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Hozzászólások

komment hozzászólás