Spíler

Néhány szó a Decathlon ügyvezetőjének, Pósfai Gábornak

Közzétéve: 2017. április 18. Szerző: Edward Blake

Húsvét hétfőn hosszú facebook posztban kelt ki magából a Decathlon magyarországi ügyvezetője. Pósfai Gábor szerint a kormány uszít, lop és álkeresztény. Nincs normális vitakultúra és nincs normális társadalom sem és ezért az „elmúlthétév” tehető felelőssé. Unalomig ismert vádak. Válaszunk:

Azért is nehéz ezekkel az állításokkal vitatkozni, mert már az alapokban sem értünk egyet.

A kereszténységről

A jobboldali embereknek a migránsválság óta folyamatosan az orra alá dörgölik, hogy milyen pocsék keresztények. Jó lenne ezzel kapcsolatban tisztázni pár dolgot. Először is, az hogy Ferenc pápa mit mond a migránsokról, az csak iránymutatás, nem pedig parancs. Bármilyen hihetetlen is, a liberalizmussal szemben a katolikus egyházban mindenkinek joga van másképp gondolkodni egyes kérdésekről.

A kereszténység pedig nem a szocializmus – hogy pápát jelenleg nehéz lenne megkülönböztetni Hugo Chaveztől, ez már egy másik kérdés. Az, hogy segíteni kell az elesetteken, az nem azt jelenti, hogy milliós tömegeket kell házon belül letelepíteni. Az irgalmas szamaritánus sem vitte haza az utazót, csak ellátta. Segíteni valóban kell, de ott, ahol a baj létrejött. Még egyetlen ember sem tudta megválaszolni azt a kérdést, hogy milliós tömegek miért érzik úgy, hogy Szíriától, netán Bangladestől miért is kell Németországig vándorolni a biztonságért. De azt a kérdést is feltehetnénk, hogy Magyarország mégis mennyiben felelős a Közel-Keleten kialakult helyzetért?

A keresztény ember egyébként arról ismerszik meg, hogy nem dörgöli elveit nap mint nap embertársai orra alá, a liberális viszont arról, hogy minden egyes percben ezt teszi.

Azt egyébként még csak halkan jegyzem meg, hogy ha már lelkiismereti kérdésekről beszélgetünk, akkor feltehetnénk azt a kérdést, hogy hány kiskereskedőt tett tönkre a Decathlon? Az amúgy milyen műsor, hogy a Decathlon nem ingyen, hanem beszerzési áron ad ruhákat a segélyszervezeteknek? Majd utána nagy karitatív érző szívű cégként promózza önmagát?

A mindent eluraló megosztottságról

A megosztottság az emberi természet alapja. Ahogy a demokrácia alapja is. Ma Magyarországon mindenki szabadon gondolkozhat és szavazhat különböző pártokra, és ez jól van így. Érdemes Hazánkban mindig azok törekednek az egyetértésre, akik kisebbségben vannak a véleményükkel, és azt a többségre kívánják erőltetni. Amíg kisebbségben vannak, mindig azt halljuk, hogy milyen szörnyű ez a megosztottság, milyen rossz, hogy annyi árok ásódott (ők sosem ásták) a nemzet testén. Ez nem több, mint egyszerű képmutatás. Amikor lettek volna nagy nemzeti ügyek, mint például a határon túli magyarok kettős állampolgársága, azonnal hátat fordítottak és a legolcsóbb rövidtávú politikai érdekeik szerint cselekedtek. Vagy egyszerűen csak kardlapoztattak és szemeket lőttek ki.  Velük kéne leülni tárgyalni? Vagy azzal a liberális értelmiséggel, amelyik eközben dörzsölte a tenyerét?

A bátorságról

Azt írja Pósfai Gábor egyáltalán nem fél, hogy ilyeneket oszt meg egy nagy cég vezetőjeként. És akkor nézzük a valóságot:kepkivagas_2.JPG

Pósfai még aznap este eltávolította a bejegyzését. Nincs több kérdésünk.

Közzétéve: 2017. április 18. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr7012434051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása