Spíler

Ekkorát fordult a Jobbik a CEU-ügyben

Közzétéve: 2017. április 04. Szerző: Edward Blake

311812_vona_gabor.jpg180 fokos fordulatot hajtott végre a Jobbik a CEU-ügyben. A Jobbik 2006-ban még az SZDSZ finanszírozásával vádolta a Soros-egyetemet és erősen támadták, ma már Magyarország legjobb egyetemének megszüntetéséről beszél és siratja azt.

Nem csak a Népszabadság ügyében mutatott be hatalmas pálfordulást a Jobbik. A Népszabit korábban a legutolsó kommunista újságnak tartotta a párt. 2016-ban már aggódott a bezárása miatt. Ugyanez történt a CEU-val kapcsolatban is. 2006-ban a Jobbik még a következőket mondta a CEU-ról:

„A CEU-nak, a budapesti Közép Európai Egyetemnek átutalt közel 50 milliárd forint alkalmas lehet arra, hogy befolyásolja és az SZDSZ parlamentbe juttatásával eldöntse Magyarország jövőjét!”

Ehhez képest a jobbikos Szávay István ma nyíltan kiállt a Parlamentben a CEU mellett, egyetértve az MSZP-s Hiller Istvánnal:  

„a Fidesz ki akar csinálni egy nagy múltú intézményt, ezt bárkivel megcsinálhatja innentől, és igaza van Hiller képviselő úrnak, ahhoz is gyávák, hogy felvállalják, amit csinálnak”

A Jobbik nem véletlen tagadja meg önmagát és fordít hátat korábbi radikálisan nemzeti politikájának. Hol vannak már azok a régi jobbikos szólamok, hogy „a Fidesz a Jobbik programját valósítja meg”? Ma már a Jobbik inkább a balliberális értelmiségnek akar tetszelegni. Ennek egyik eleme a CEU-val kapcsolatos pálfordulás is. Nem véletlen, hogy Volner János, a Jobbik alelnöke már nyíltan beszél arról, hogy „Meglepően sok baloldali értelmiségi jelentkezik a Jobbiknál”, ahogy az sem hogy ma már Heller Ágnes is tudna a Jobbikra szavazni.

Csodálatos koalíció formálódik itt a balliberálisok és a Jobbik között. Lassan már azon sem fogjuk felkapni a fejünket, ha Vona Gábor egyszer csak beiratkozik a gender tanszékre, vagy Gyurcsány Ferenc mellett fog vonulni a Budapest Pride-on. Már csak lépésekre vagyunk ettől.

Közzétéve: 2017. április 04. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr6112400399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása