Spíler

Tisztázzunk néhány dolgot az orosz befolyásról Európában

Közzétéve: 2017. március 22. Szerző: OriginalSpíler

bears1.jpg

A DK-ra, Gurcsány Ferenc pártjára, valamint az MSZP-re, és az őket majmoló liberális megmondó emberekre is rászakadhatna a plafon. Szó szerint. Néhány gondolat az indexes interjú és az arra adott ellenzéki reakciók kapcsán.

Az index.hu lehozott egy interjút egy volt magyar nemzetbiztonsági ügynökkel, vezetővel. A cikk a szokásos balos politikai vádakat sorakoztatta fel (a letelepedési kötvényprogramtól a  keleti nyitáson keresztül ködös utalásokig „szakmailag indokolt” akciók politikai megakadályozásáról) egy „hű, micsoda dolgokat leplezünk most le” mázzal megspékelve.

A DK közleményben szó szerint hazaárulózta a kormányt és a Fideszt. Az a DK, amely elnöke Gyurcsány Ferenc, aki anno szocialista-liberális támogatással miniszterelnökölve megtette Laborc Sándort a magyar nemzetbiztonság élére, akinek orosz befolyásoltság NATO-szövetségeseink is szemünkre hányták. Majd ugyanezen miniszterelnök és pártok ideje alatt a magyar nemzetbiztonsági állományt átvilágíttatták névleg bolgár, valójában orosz ügynökökkel! Ha van hazaárulást kimerítő bűncselekmény a rendszerváltás óta, ez az volt. Ilyen soha, semmilyen körülmények között, még szövetséges ország esetén sem fordulhatna elő.

És ha a baloldal olyan előszeretettel állítja be Magyarországot az EU-n és a NATO-n belüli orosz téglának, akkor hasonlítsuk már össze néhány nyugati szocialista vezetés hozzáállását az oroszokhoz.

A volt német szoci kancellár ideje alatt épült meg az Északi Áramlat gázvezeték, amivel a németek teljesen kiszolgáltatták a lengyeleket és a baltiakat az oroszoknak. Schröder kancellárt ezután megtették a Gazprom felügyelőbizottságának elnökévé. Most a német nagykoalíció (szoci és jobboldali) kitart az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítése mellett, tovább növelve Közép-Európa kiszolgáltatottságát.

A francia szoci elnök az ukrán válság kirobbanása után évekig küzdött azért, hogy leszállíthassák Oroszországnak a tőlük rendelt két Misztrál helikopterhordozó hadihajót. (Mintha egyébként az ukrán válság előtt, de már két orosz-ukrán gázválság után teljesen normális lenne, hogy egy NATO-tagállam fejlett haditechnikát szállít Oroszországnak).

A tavaly év végén megbukott szoci miniszterelnök szintén régóta támogatta az olasz-orosz energetikai együttműködést és gázvezeték közös építését. Sőt, a tavalyi szentpétervári gazdasági magas szintű konferencián is részt vett (EU-s tagállamból egyedüliként), és az EU orosz-ellenes kereskedelmi korlátozásokat kritizálta. Ideje új fejezetet nyitni a kapcsolatokban – mondta.

Ciprus orosz hadihajók ciprusi kikötését és állomásoztatását engedélyezte ciprusi kikötőkben, miközben az orosz hadiflotta eddig a Földközi-tengeren egyedül Szíriában, az Asszad-rezsim támogatásával bírt hadikikötővel.

A görög szélsőbalos kormány megalakulása után az EU-s mentőcsomag helyett orosz kölcsönök felvételével zsarolta az EU-t, és szintén rendszeresen szólal fel az EU orosz-ellenes kereskedelmi korlátozások ellen.

A fenti országok politikájával lehet egyet vagy egyet nem érteni, de a normális magyar-orosz gazdasági kapcsolatokra való törekvést hazaárulásként beállítani, különösen a baloldal részéről, több mint arcpirító. Nemzetbiztonsági ügyek részletei soha nem lesznek elérhetőek a publikum számára. Éppen ezért vádaskodni könnyű, egy felelős kormánynak pedig a parlament nemzetbiztonsági bizottságán kívül nem is kell, nem is szabad reagálnia ezekre.

Közzétéve: 2017. március 22. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr9012361851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása