Spíler

A te adóbevallásodat is látni akarja Botka László

Közzétéve: 2017. február 23. Szerző: Edward Blake

Botka László tegnap azt mondta: ha hatalomra jut a baloldal, minden magyar ember adóbevallása nyilvános lesz mindenki számára. Vagyis bárki beleshetne bárkihez, hogy kinek mije van.

Meglepő kijelentetést tett tegnap az ATV-ben Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy amennyiben hatalomra jutnak, minden magyar embernek nyilvánosságra kell hoznia adóbevallásait, és azokba bárki betekinthet majd. Nem, nem csak politikusoknak. Nem csak azoknak, akik közpénzeket kezelnek. Hanem mindenkinek. Vagyis mindenki belenézhetne mindenkinek az adóbevallásába.

Lássuk, hogy is mondta ez a szocik üdvöskéje:

Műsorvezető: „Az új politikának meglepő elemei is vannak, amit bejelentett. Az egyik ilyen, hogy mindenkinek legyen nyilvános az adóbevallása. Ezt értsük úgy tényleg, hogy mindenkinek? Tehát mindenki tudja, hogy a kollegája meg a szomszédja mennyit keres például?” 

BOTKA: „Norvégiában mióta van adórendszer, az úgy működik, hogy be lehet menni az adóhivatalba és meg lehet nézni egyébként az adóbevallásokat. Most már ugye, a számítógép, az internet korában még egyszerűbb megnézni. […] Én ezt egy jó eszköznek tartom és működőképesnek.”

Botkáéknak tehát az a tervük, hogy bárki turkálhasson bárkinek a zsebében. Képzeljük csak el azt a helyzetet, hogy mondjuk egy munkahelyen az összes kolléga megnézheti, hogy ki mennyit keres. Vagy megnézhetnénk, hogy a szomszéd miből teremtette elő magának az új Suzukiját? Mégis hogyan nézne ez ki?

Valóban ez vezetne el a korrupciómentes Magyarországhoz? Vagy inkább a korrupciónál is károsabb társadalmi reflexek indulnának újra be?! Mint például a régi jó kommunista házmestertempó. Emellett olyan irigységfaktor indulna be, amilyet még nem látott „kishazánk”.

Szerintem egyébként senkinek nincs semmi köze sem ahhoz, hogy ki mennyit keres. Se Botka Lászlónak, se a magyar államnak. Aki nem adózik tisztességesen, azt büntesse meg a NAV. De jó lenne, ha Botka nem arra ösztökélné az embereket, hogy egymás zsebében turkáljanak, és mindenki azt lesse, hogy kinek mije van, és miből. Ez ugyanis a legrosszabb kommunista tempó.

Közzétéve: 2017. február 23. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr1612284641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása