Spíler

A pancserfütty

Közzétéve: 2016. október 24. Szerző: Bárczi Benő

feketelovag.jpg

Nagyban zajlik a füttyértelmezés. Szokás szerint az Index és a 444 forradalmasdit játszik és megpróbálja elhitetni, hogy a fiatal Magyarország kiment fütyülni a nénik, bácsik meg leverték őket. A valóság viszont nem ez. A helyzet kísértetiesen hasonlít a népszavazás utánihoz. A liberálmédia örömködik, hogy a Kossuth téri csatát megnyerték, közben szépen lassan kiderül, az öntökönrúgás minősített esetét követték el Juhászék.

1. Forradalom tömeg nélkül nem megy

A forradalmárok kézikönyvének első fejezete is említi: egy forradalomhoz bázis kell, nem elég csak a külföldi pénz. Ez viszont sem Juhászéknál, sem az ellenzék többi pártjánál jelenleg nincs meg. Tömegeket nem tudnak megmozgatni, sőt Juhász felhívása a jobbosokat mozgatta meg inkább, rég nem látott, több tízezres tömeg jelent meg a Kossuth téren Orbán oldalán, míg Juhászék néhány százan lehettek.  

2. A balos hardcore bázissal elhitetik, hogy helyzet van

A torokra csibészelt balos hardcore bázissal Juhász elhiteti, hogy már csak néhány nap, pár hét és vége a rendszernek. De erről szó sincs. Gondoljunk csak bele, Gyurcsány úgy tudta kihúzni 2010-ig, hogy gyakorlatilag 2006 őszére elvesztette a bázisát. Ráadásul ahhoz képest most teljesen más a helyezet. Három héttel ezelőtt állt ki 3,3 millió ember a kormány mellett népszavazáson, a Fidesz népszerűsége pedig az egeket verdesi. Egyáltalán nincs kormányváltó hangulat.

3. Juhász beküldte a húsdarálóba az embereket

Sajnáljuk Ungváry Krisztiánt, nem volt szép dolog megütni. Mindazonáltal erről az a mondás jut eszünkbe, hogy „aki kuplerájban dolgozik, ne csodálkozzon, ha megb**ák”. Félreértés ne essék nem a feldühödött tömeg kereste fel a lakásán, vagy a munkahelyén a történészt, ő jött helybe a pofonért. Mondjuk ez is Juhász bűne: feltüzelte az embereket, hogy menjenek be a jobbos tömegbe fütyülni. Komolyabb incidens is lehetett volna belőle. A helyzet hasonló volt, mint amit Bruce Willis-szel csinált a rendező a Die Hard 3-ban. Azzal a különbséggel, hogy az megírt forgatókönyv szerint zajlott.

bruce_willis_die_hard_3.jpg

4. Nem volt különösebb incidens

Mindezek ellenére a füttyögés lement nagyobb rendbontás nélkül. És össze sem volt hasonlítható a 10 évvel ezelőtti eseményekkel, amikor a karhatalom halomra lőtte gumilövedékekkel és könnygázzal a tüntetőket. Most a rendfenntartók inkább arra vigyáztak, hogy a füttyösöket ne verjék meg az öreg nénik sétapálcával (MegaLOL).   

5. Szétverték az ellenzék összefogását

Juhászék akciója sikeresen szétverte az ellenzék megmozdulását. Emlékezzünk csak: két évvel a ’14-es választások előtt, 2012. október 23-án az Erzsébet híd lábánál százezres ellenzéki tüntetés zajlott Bajnai színre lépésével. A dolognak akkor és ott volt húzása, mert megmutatta az ellenzéknek, hogy ők is tudnak tömegeket vinni az utcára. És most mi történt? Háromezren a Blahán és max. ezer füttyös a Kossuth téren. Na, brávó!  

6. Kifütyülték a himnuszt is

Álló f*rokkal minden lyukra lő az ember. Így volt ez a füttyösökkel is. Nyilván nem mindenki, de hallható fütty volt a rendezvény elejétől a végéig, inkluzive himnuszok. De ahogy azt a jó öreg Kovács Laci bácsi is elmondta jobboldali demokraták nélkül nem fog menni a választási győzelem. Egy ilyen himnuszfütty azért szépen el tudja reteszelni az ajtókat a konzi közönség felé. 

Közzétéve: 2016. október 24. Szerző: Bárczi Benő

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr8111834487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása