Spíler

Ezt mutatják a számok: az ország polgárosultabb fele szavazott

Közzétéve: 2016. október 03. Szerző: Bárczi Benő

download_1.jpg

Népszavazás volt, ezt mindenki tudja. Az eredményt most Záhonytól Őriszentpéterig, Brüsszeltől Varsóig mindenki értelmezni próbálja. És igen, előjöttek az „aggódó” szirénhangok is: nem kellett volna a gyűlöletkampány, nem kellett volna elijeszteni a jobbos értelmiséget, akkor meg lehetett volna. Egy bökkenő van, a számok pont mást mutatnak. Az ország polgárosultabb fele ment el a legnagyobb arányban és szavazott nemmel.

Na de nézzünk rá a térképre. A legmagasabb szavazati arány, a legjómódúbb, legpolgárosultabb megyékben volt. Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Veszprém. A legkisebb részvétel pedig a baloldali fellegvárakban: Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Baranya és persze a főváros.

terkep3.jpg

 

És akkor most vessünk egy pillantást a 2006-os választási eredményekre.   

terkep4.jpg

Köszönöm a figyelmet!

Közzétéve: 2016. október 03. Szerző: Bárczi Benő

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr4511763213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása