Spíler

Brüsszel is érti: „Európa számára ez volt a leghangosabb üzenet”

Közzétéve: 2016. október 03. Szerző: OriginalSpíler

img_0321.PNGA brüsszeli bürokraták körében legolvasottabb Politico európai kiadása hosszú cikkben elemzi a vasárnapi népszavazás eredményét. A lap szerint „Európa számára ez volt a leghangosabb üzenet a magyar választóktól a vasárnapi népszavazáson, melyen a szavazók 98 százaléka visszautasította az EU migráns letelepítési kvótarendszerét."

A Politico szerint ugyan Orbán kritikusai a részvételi adatokkal próbálnak érvelni, 3,2 millió ember egyirányú szavazata „több mint impresszív.” Az Európai Unióhoz való csatlakozásról szóló referendumon is hasonló volt a részvétel, de ott csak 83,8 százalék szavazott a csatlakozásra – írja a lap.

A cikk szerint annak ellenére, hogy Brüsszel nem néz jó szemmel Orbán Viktorra, saját hazája Orbán mögött áll, amit számos uniós vezető egyáltalán nem mondhat el magáról ezekben a napokban.

„Európa számára ez volt a leghangosabb üzenet a magyar választóktól a vasárnapi népszavazáson.”

A népszavazás erősebb hangot ad Orbán Viktor számára az EU-ban – mondja Mujtaba Rahman, az Eurasia Group igazgatója. „A referendum megszilárdíthatja a Fidesz vezetését az ellenzékkel szemben, és tovább növeli a párt esélyét a 2018-as győzelemre” – teszi hozzá. Az egyébként is széttöredezett baloldal erőlködött, és végül elbukott abban, hogy felvonultasson egy egységes választ a népszavazással kapcsolatosan – írja a cikk.

A cikk szerzője a következő mondatokkal osztotta meg írását a Twitteren:

img_0322.PNG

„Nehéz a világpolitika színpadán szerepelni ha gyenge vagy otthon. A magyar miniszterelnöknek nincs ilyen problémája.”

Közzétéve: 2016. október 03. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr7711762547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása