Spíler

Vona Gábor és az izraeli nagykövet egymás mellett nézte a tegnapi meccset

Közzétéve: 2016. május 21. Szerző: Edward Blake

image.jpgVona Gábor és Ilan Mor izraeli nagykövet tegnap egymás mellett nézte a Magyarország-Elefántcsontpart meccset a Fradi VIP-ből. Tovább folyik hát a néppártosodás a Jobbikban.

A hvg fotósa Túry Gergely szúrta ki, hogy a tegnapi Magyarország-Elefántcsontpart meccsen Vona Gábor és Ilan Mor izraeli nagykövet egymás mellett nézi a meccset a Fradi VIP-páholyából. Önmagában persze semmi gond nincs azzal, ha egy pártelnök bármelyik ország nagykövetével tekint meg egy meccset. De azért emlékezzünk csak vissza, hogy Vona hányszor és milyen vehemenciával rombolt bele Izraelbe. Persze mindez még a nagy néppártosodás és a cukisodás előtt volt.

Hol van már az az idő, amikor Vona Gábor szabad Palesztinát követelt és az izraeli nagykövetség előtt tüntetett?! Amikor Vona még olyanokat írt, hogy:

 „Van egy agresszor, és ez Izrael, és van egy elnyomott nép, amely szabad hazát szeretne, és ezek a palesztinok.” 

Vagy arra, amikor Izrael magyarországi gyarmatosításáról beszélt Vona?

 „Úgy érzem, hogy az izraeli tőke térhódítása mögött nem pusztán üzleti érdek húzódik, hanem kőkemény politika. A gyarmatosítás alatt alapvetően Magyarország befolyás alá vonását értjük, abból fakadóan, hogy Izraelnek a helyzete és szerepe a Közel-Keleten instabil. Ezért más lehetőségeket, más országot kell keresniük arra az esetre, ha tarthatatlanná válik a helyzetük.” 

És ki emlékszik már arra, hogy Vona nyílt levelet írt Ilan Mornak és az izraeli-magyar kettősállampolgárok felől érdeklődött?

 „Lehet, hogy egy napon majd engem is kilőnek rakétával, mint egy kutyát, de akkor sem fogok félni a saját hazámban. Ezt jól jegyezze meg! Én soha nem leszek Izrael kutyája, mint itt az összes parlamenti párt. Érti? Soha! Sem megvásárolható, sem megfélemlíthető nem vagyok. És ezzel még sokan így vagyunk. És egyre többen és többen. És abban a pillanatban, hogy kormányra kerülünk, Gyöngyösi Márton lesz a külügyminiszter, Szaniszló Ferenc pedig a Médiahatóság élére kerül. Önt pedig udvariasan hazaküldjük. És minél előbb, annál jobb!” 

Végezetül pedig álljon itt egy utolsó szép idézet, hogy a Jobbik hogyan is vélekedik a stadionok építéséről:

untitled_2.jpg

Vona Gábor pedig a Fradi VIP-szektorából nézte végig a meccset. Ilyen az, amikor egy kép többet ér minden szónál.

Update: Az izraeli nagykövet nem akarta Vonával nézni a válogatott meccsét

Közzétéve: 2016. május 21. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr228736334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása