Spíler

Kiszámoltuk: minden magyarnak évi 90 ezer forintjába kerülne Brüsszel legújabb terve

Közzétéve: 2016. május 04. Szerző: Edward Blake

immigration.jpgAz Európai Bizottság legújabb terve szerint fejenként 77 millió forintot fizettetnének minden egyes migráns után azokkal a tagállamokkal, akik nem akarják befogadni őket. A HVG szerint ez minden magyar embernek mindössze 10 ezer forintjába kerülne. A Spíler is utánaszámolt: évente ezermilliárd körüli összegről van szó, ami fejenként 90 ezer forintot jelent.

A HVG ugyanis egy már meghozott döntés alapján kalkulált. A tavaly szeptemberben hozott brüsszeli határozat szerint 120 ezer embert osztanának szét Unió-szerte, amiből Magyarországra 1300 fő jutna. A gond ezzel csupán az, hogy nem 1300 emberről van szó. A Bizottság ugyanis egy jövőbeni állandó kvóták szerinti elosztási mechanizmusról, úgynevezett "szolidaritási mechanizmusról" beszél. Vagyis a már korábban ismertetett terv szerint országméret, népesség és egyéb gazdasági tényezők figyelembe vétele alapján történne a bevándorlók szétosztása.

Ha idén is annyi migráns érkezik az Európai Unió területére, mint tavaly, azaz több mint egymillió fő, akkor ez szám Magyarországra nézve több mint 11 ezer ember kötelező betelepítését jelentené. A most felkínált lehetőség szerint ez alól ideiglenesen mentesülhetnek azok az országok, akik a befogadás helyett befizetnek 77 millió forintnyi összeget migránsokként. Mindez hazánkra nézve azt jelentené, hogy évente több mint 800 milliárd forintnyi összegbe kerülne az, hogy egyetlen ránk erőltetett migránst se kelljen letelepítenünk. Ezt az összeget a fejlesztési forrásokból vonnák le, vagyis ennyivel kevesebb összeg jutna a jövőben kórházfejlesztésre, iskolafelújításra és gazdaságfejlesztésre. Ez egyébként a Magyarországnak juttatandó fejlesztési pénzek tizede. A csecsemőtől az aggastyánig ez fejenként 90 ezer forintot jelentene minden magyar állampolgár számára.

Újabb példája mindez annak, hogy mit is jelent a Brüsszelben oly sokat hangoztatott „közös értékek” nevű bullshit. Vagyis, ha nem azt csinálja Magyarország, amit a brüsszeli bürokraták kitaláltak, annak szépen megkérik az árát. A demokrácia jegyében. Persze Nyugat-Európában egyetlen ország elitje sem merte megkérdezni választópolgárait, hogy kikkel is akarnak együtt élni. Kiket is oktatnak folyamatosan demokratikus értékekből? Igen, éppenséggel Magyarországot és most már Lengyelországot is.

És mi történik akkor, amikor Magyarország megkérdezi a magyarokat arról, hogy kiket hajlandó befogadni és kiket nem? A népszavazást „aljasnak” minősítik. Csak azért, mert Magyarország meg meri kérdezni, hogy a magyarok akarnak-e magasabb bűnözést. Akarják-e, hogy nők kizárólag hosszú szoknyákban mehessenek utcára. Akarják-e azt, hogy a zsidóknak rettegniük kelljen fényes nappal. Hogy lehessen-e piázni egy kocsma előtt. És azt sem akarjuk, hogy terrorista fészkek jöjjenek létre városainkban. Mi ezt nem akarjuk. Nem akarunk egy ilyen világban élni és nem akarunk egy ilyen világot örökül hagyni a következő nemzedéknek.

Ugyanis teljesen mindegy, hogy mivel fenyegetőznek, brüsszeli „terroristákkal” nem tárgyalunk!

 

Közzétéve: 2016. május 04. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr1008686816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása