Spíler

3 eset a Jobbik-Simicska szerelem előtti időkből

Közzétéve: 2016. március 11. Szerző: Virágelvtárs

vgsl.pngVona Gábor a minap interjút adott a Magyar Időknek, amelyben többek között arról beszélt, hogy a Simicska Lajost emberinek és szimpatikusnak tartja, legutóbbi találkozásuk során pedig sikerült őszintén beszélgetniük egymással. A Jobbik elnöke szerint nekik nem kell támadniuk Simicskát. Nem mindig gondolták ezt így, ezért összeszedtünk néhány korábbi jobbikos nyilatkozatot, amikor még nem volt ekkora barátság közöttük.

1. Vizsgálóbizottság felállításának kezdeményezése MSZP-Jobbik összefogással, amely a Simicska mögött álló gazdasági cégbirodalom tevékenységét vizsgálta volna.

2. Novák Előd Simicska lapját támadta

Novák Előd a Jobbik által egyébként támogatott reklámadó kapcsán beinduló médialobbiról fogalmazott így:

"Simicska Lajosék érdekeltségi körébe tartozó Magyar Nemzetben egy bértollnok támadást indított."

Ez azért is különösen érdekes, mert azóta úgy tűnik, hogy a Jobbik uralja a Magyar Nemzetet, a lapban az utóbbi időben egyre nagyobb teret kap a párt.

3. Korábban fontos volt a Jobbiknak, hogy elkerüljék „Simicska Lajos cégbirodalmát

Dúró Dóra 2013-ban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Jobbik országszerte ezer óriásplakátot helyezett el, az plakáthelyek kiválasztásánál akkor még fontos szempont volt, hogy olyan hirdetési helyeket válasszanak, amelyek nem Simicska érdekeltségébe tartoznak. Dúró akkor így fogalmazott:

"Fontos volt a Jobbiknak, hogy elkerüljék a multinacionális cégeket és Simicska Lajos cégbirodalmát, ezért kisebb magyar vállalatokkal szerződtek a plakátok kihelyezésére."

A nagy barátság óta ez a szempont már nem érdekes a Jobbikban, hiszen például a tavalyi tapolcai időközi választáson már Simicska plakáthelyeken is feltűntek a jobbikos kampányhirdetések. A jobbikos jelöltnek annyi plakátja volt, mint a fideszes és az MSZP-s ellenfelének együttvéve. Ez csak úgy volt lehetséges, hogy Simicska a Jobbik rendelkezésére bocsátotta plakáthelyeit.

Az jól látszik, hogy a barátságuk kiteljesedése előtt a Jobbik ott lőtte Simicskát, ahol csak érte. Mostanra azonban elvtelenül védik, sőt már szimpatikusnak is találják. Azon sem lepődnénk meg, ha a Jobbik a jövőben hatalmával visszaélve a Parlamentben is Simicska Lajos érdekeit kezdené védeni. A pénzért bármit. 

Közzétéve: 2016. március 11. Szerző: Virágelvtárs

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr118464998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása