Spíler

5 jele annak, hogy megköttetett a Jobbik-Simicska-frigy

Közzétéve: 2016. február 12. Szerző: Bárczi Benő

image_7.jpegEgyre inkább úgy tűnik, hogy nagy a szerelem Simicska Lajos és a Jobbik között. Összeszedtünk ezért 5 jelet, ami arra utal, hogy megköttetett a frigy.

Vona jobboldali üzletemberekkel találkozott 2014-ben

Jóval az Orbán-Simicska háború kirobbanása előtt is keringtek arról hírek, hogy Vona Gábor befolyásos pénzemberekkel tárgyalt, köztük a jobboldalhoz közel álló nagyvállalkozókkal is. Többek között Vona ekkoriban találkozott az OTP és a MOL vezetőivel is. Pontosan ennek a két cégnek ad tanácsokat Török Gábor politológus is, akit egy ideje gyakran hoznak kapcsolatba a Jobbikkal. A tapogatózás tehát már közvetlenül az új kormány megalakulása után megindult.

Olcsón kapta a plakáthelyet a Jobbik Simicskától a tapolcai időközin

A tapolcai időközi választás idején látható volt, hogy a jobbikos jelöltnek annyi plakátja volt, mint a fideszes és az mszp-s ellenfelének együttvéve. Ez csak úgy volt lehetséges, hogy Simicska a Jobbik rendelkezésére bocsátotta plakáthelyeit. A siker nem is maradt el, a néppártosodott Jobbik náci váddal illetett jelöltje győzött és megszerezte az első egyéni mandátumot a pártnak.

Magyar Nemzet több cikkben szólította fel Vonát Novák Előd eltávolítására

Az alku része, hogy Vona Gábornak le kell számolnia a radikálisokkal a Jobbikban. Simicska Lajos többször is üzent már lapjában, hogy nagyobb fokozatra kell kapcsolnia néppártosodásnak. Magyarul Vonának meg kell szabadulnia Novák Elődtől és a hozzá kötődő radikálisoktól, akiknek egyébként elsősorban köszönheti a párt a sikereit. A pénz viszont úgy tűnik fontosabb, mint a bajtársiasság.

A HírTV először közvetítette élőben Vona évértékelőjét

A Jobbik hirtelen megnövekedett a Simicska-médiában. A radikálisok csak úgy ömlenek a Lánchíd Rádióból és a HírTV-ből. A háttéralkut megerősíteni látszik, hogy a HírTV először közvetítette Vona „felszámoljuk az országot” Gábor évértékelőjét.

image_3.png

Vona Gábor és Simicska az A38-on beszélgetett

Vona Gábor és Simicska Lajos a Magyar Nemzet zártkörű konferenciáján beszélgetett egymással. A történet különös fintora, hogy a Jobbik épp a már említett évértékelőn hirdetett nemzeti konzultációt a korrupció témakörében. Úgy tűnik a Jobbik már jóval korábban megkezdte a korrupciós konzultációt, méghozzá Simicska Lajossal.

Közzétéve: 2016. február 12. Szerző: Bárczi Benő

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr508384666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása