Spíler

Már megint hazudik az Index

Közzétéve: 2015. december 18. Szerző: Hattori

fox-1522156.jpg

Nagyon unalmasok az indexesek menetrendszerű futballkesergői. Nem tudják megunni azokat a szokásos toposzokat, amelyekkel kattintást kell hozni. A tuti az, ha unalomig ismétlik, hogy kevesen járnak meccsre. Pedig az a helyzet, hogy az MLSZ változtatásai révén emelkedett a nézőszám az NB 1-ben. Nem is akármennyivel, a tavaly őszhöz képest a meccsenkénti átlagot tekintve, majd 25%-kal.  

A bajnokságot összefoglaló cikkükben azt írják, hogy „csak elvétve találkoztunk nézőkkel, pedig az MLSZ a szezon előtt újabb reformokkal - pl. a tv-közvetítések csökkentésével, a családbarát szektorokkal, stb. - igyekezett egyre több embert becsalogatni.” Meg olyat is, hogy „mondjuk ki, érdektelenné vált a honi futball.”

A valóság éppen az, hogy jelentősen nőtt a nézőszám.

„A 2015–2016-os NB I-es szezonban az eddigi 19 forduló alatt (114 meccs) 329 589 néző váltott jegyet a mérkőzésekre. Fordulóként átlagosan 17 347-en, ami 2891-es átlagot jelent meccsenként.

A 2014–2015-ös őszi szezonban, amikor még tizenhat csapatos volt a bajnokság lebonyolítási rendszere, 17 forduló alatt (136 mérkőzésen) összesen 319 ezren voltak NB I-es mérkőzéseken. Fordulóként 18 765-en, ami 2346-os átlagot jelent meccsenként.

Mivel ebben a bajnoki idényben már csak tizenkét csapat szerepel, és az ősszel két fordulóval többet rendeztek, mint tavaly ilyenkor (22 mérkőzéssel volt most kevesebb), egymáshoz viszonyítani csak a meccsenkénti átlagot érdemes figyelembe venni. Ebből viszont jól látszik, hogy átlagosan nagyjából ötszáz nézővel többen voltak NB I-es meccseken most, mint a 2014–2015-ös őszi szezonban.”

Rossz dolog, ha szembejönnek a számok és kiütnek egy bevett fikázást. Rossz dolog, megírni, hogy nincs esélyünk kijutni az Európa Bajnokságra, aztán csodálatos játékkal ütötték ki a fiúk a norvégokat. Rossz dolog szidni azt az MLSZ-t, amelyik igyekszik tenni valamit, ha pedig hibázik, akkor elismeri.

Konstans fikázásból nem lett volna Európa Bajnokság. Mondjuk ki, nőtt az érdeklődés a honi futball iránt.

Közzétéve: 2015. december 18. Szerző: Hattori

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr498182076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása