Spíler

„Ha a magyarok és a kommunisták között kell választani, a magyarokat választom.”

Közzétéve: 2015. október 03. Szerző: Hattori

milanovic_faymann_ponta.jpgA migránskrízis kapcsán kibontakozott diplomáciai adok-kapok sokakban azt az érzést kelthette, hogy összességében gyengültek diplomáciai kapcsolataink. A valóság ezzel szemben az, hogy a fontos szövetségeseinkkel – például a visegrádi országokkal – tovább erősödött az együttműködés. A világ közvéleménye, és a világ vezető politikusai még soha nem figyeltek ennyire Magyarország véleményére, mint ma. Gyakorlatilag már csak a nemzetközi baloldal, és azon belül különösen a bukás közelében tántorgó Milanović-Ponta-Faymann trió bírálja a magyar intézkedéseket.

Szijjártó Péternek és a magyar diplomáciának ma gyakorlatilag csak olyanokkal kell igazán vitába szállnia, akik valószínűleg már nem sokáig szerepelnek a nemzetközi politika színpadán, és egyébként is szocik. Amikor például látszólag az osztrákokkal vitázik a külügy, valójában csak Faymann-nal és az SPÖ-vel csörtéznek, és nem az osztrák kormány néppárti tagjaival. A néppárti osztrákok nagyon is megértőek a magyar intézkedésekkel kapcsolatban. A Strache által irányított ellenzéki Szabadságpárt (FPÖ) pedig úgy tűnik, kifejezetten nagy tisztelője lett Magyarországnak és Orbánnak. Strache egy interjúban már jelezte is: alig várja, hogy találkozzon a magyar kormányfővel.

Románia tekintetében alig változott valami. Románia szocialista kormányával már eleve mélyponton volt a kétoldalú viszony. A román balkáni lótolvaj miniszterelnök esetében a magyar kormány leginkább a helyi korriupcióellenes ügyészség munkájában bízhat, Ponta ugyanis féllábbal már a böriben van.

Horvátországban hamarosan választhatnak az emberek a Karamarko-vezette jobboldali HDZ és a Milanović-féle balközép Kukuriku-koalíció között. Jelenleg orrhossznyival az előbbi vezet. Emlékezhetünk azonban, hogy az INA miatt Kosor asszony idején se volt épp felhőtlen a magyar-horvát viszony. Na, a mostaninál mindenesetre csak jobb lehet a kormányváltás után, ezért reméljük belehúz a kampányolásba a sírásó megjelenésű korábbi belügyminiszter-kémfőnök, Tomislav Karamarko és pártja. Hajrá!

Egyébként Orbán mai nyilatkozata, mely szerint  Zoran Milanović a Szocialista Internacionálé megbízottjaként viselkedik, vegyes fogadtatást kapott a szomszédban. Ha hihetünk a Google Translate-nek, az index.hr első kommentelője cinikusan megjegyezte: „A magyarok mindig is tudták, mi a legjobb a horvát nemzetnek.” Erre a Davor Tadić nevű kommentelőjük csak annyit válaszolt:

Ha a magyarok és a kommunisták között kell választani, a magyarokat választom

Közzétéve: 2015. október 03. Szerző: Hattori

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr927883908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása