Spíler

Így csinált hülyét magából a horvát kormány

Közzétéve: 2015. szeptember 18. Szerző: Flamand

milanovic.jpgZoran Milanović kormánya finoman fogalmazva sem halmozott sikert sikerre az elmúlt években, sőt. Milanović az elmúlt időben talán politikai tőkét akart kovácsolni abból, hogy hazánkat rugdosta, talán csak balliberális illúziók mozgatták vagy szimplán szolgálatot tett magyarországi elvtársainak, mindegy is, a lényeg, hogy az elmúlt két napban olyan látványos módon sikerült hülyét csinálnia magából, ami már-már gyurcsányi magasságokba emeli ezt az embert.

NÉHÁNY HETE:

Milanović augusztusban még európaiságból oktatta Magyarországot. Támogatta a kvótarendszert is, mert szerinte a menekültek dolgozni akarnak, javakat teremteni, és részévé válni egy közösségnek. Azt mondta, „A magyar miniszterelnök szerint holmi muzulmán hordák veszélyeztetik a keresztény Európa értékeit, miközben csak arról van szó, hogy emberek jönnek egy jobb élet reményében.” Szerinte „ezek az emberek nem ellenségek, Magyarországon pedig nem segít a határkerítés, mert majd kikerülik azt.” Azt is kifejtette, hogy „Horvátország kész arra, hogy befogadja ezeket a szerencsétlen embereket, és segítse őket abban, hogy eljussanak oda, ahová akarnak menni.”

Képes volt azt mondani, hogy náluk „korántsem sem lesznek a migránsok beáramlásával kapcsolatban olyan állapotok, mint Szerbiában és Magyarországon.”

TEGNAP:

Miután a magyar határzár kiépülésével már nem tudnak tömegesen Magyarországra jönni, a migránsok és a szerb embercsempészek Horvátország felé fordultak. Egy-két nap alatt így 14 ezer migráns érkezett a horvátokhoz, akiknek a regisztrációs rendszere néhányszáz (!) migráns adatainak felvétele után összeomlott. Ehhez képest Magyarország kilenc hónapig bírta az emberáradatot, és 200 ezer emberről gondoskodott!

A horvát belügyminiszter, Ranko Ostojić tegnap már úgy fogalmazott: „Ne gyertek többet ide, maradjatok Szerbiában, Macedóniában és Görögországban. Innen nem tudtok Európába menni. Az autóbuszok nem tudnak oda vinni benneteket.”

MA:

Ennyi volt, ez meghaladja a képességeinket” – nyilatkozta pénteken Milanović. Hozzátette: a migránsok élelmen, a vízen és a szükséges orvosi ellátáson kívül másra, például letelepedésre nem számíthatnak.

Kedves Zoran, az alaptalan pofázás és arcoskodás helyett talán tenned kellett volna a dolgod, és fel kellett volna készítened Horvátországot az illegális bevándorlók rohamára, ami hónapok óta előrelátható volt!

Közzétéve: 2015. szeptember 18. Szerző: Flamand

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr287798552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása