Spíler

Danke Herr Orban – Így látják a németek Orbán cikkét

Közzétéve: 2015. szeptember 05. Szerző: Zöld Íjász

A magyar kormányfő Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent cikke nem maradt visszhang nélkül Európában. Sajnos a FAZ oldalán nem lehet kommentelni, ezért a félmilliós példányszámú – Focus hetilap oldalán néztük meg, hogy mit szólnak a német emberek Orbán gondolataihoz. Megdöbbentő reakciók.

Oliver Wilhelm: Ennek az embernek igaza van (+239)

„Sajnos Európában ma csak baloldali vagy balközép kormányokkal találkozhat a nagyobb tagállamokban, ahogy Brüsszelben is. Ezekben a kormányokban sajnos nincs meg az akarat, az energia és az elán arra, hogy sikeresen védekezzenek a problémákkal szemben, amikkel szembe nézünk. Az olyan embereket akik még kimondják az igazat, mint Orbán vagy Cameron, azokat gyorsan a jobbsarokba helyezik, és ezzel baloldali nézőpontból meg van oldva a probléma. Az a nap, amikor először napi tízezer úgynevezett menedékkérő érkezik Németországba, már nincs távol. Fogadni merek, még ebben az évben megéljük. De nálunk „szerencsére“ a hajó soha sem telik meg…”

Sascha Brausen: Mennyire igaz… (+313)

„Igaza van ennek az embernek. Később a 8 órás híradóban valószínűleg meg is fogja kapni a magáét balról, a zöldektől és vörösöktől.”

Christof Kochanowski: Orbánnak sajnos igaza van (+326)

„A németek butaságától és nagylelkűségétől csábítva mindenki Németországba akar jönni, és mindent megpróbálnak. A többi országban a felvételt és a regisztrációt megcsinálni, akár erővel. Az áradatot meg kellene szakítani, hogy meg lehessen hozni a politikai döntést és létre lehessen hozni egy megfelelő szervezetet az EU-ban. A külső határokat fegyveres erőkkel kell védeni. A líbiai hajókat líbiai kikötőkbe kell visszakíséri. Orbán helyesen jósol, csak utópia a menekültáradat integrációja, és az hogy egyesülünk a jólétben.”

Michael Fock: Végre (+350)

„Végre egy politikus, aki az igazat mondja, és nem ezek az örök spindoktorok.”

Mario Sager: Egy előrelátó politikus (+390)

„Orbán úr azon kevés politikusok egyike Európában, aki jól látja a helyzetet és nyíltan választ ad rá. Sajnos a szavait és a figyelmeztetését nem hallják Európában, vagy értelmetlennek és radikálisnak bélyegzik. Üdvözlet a szép új világban! Nem Németország semmisíti meg magát, nem, egész Európa ezt teszi.”

05.gif

Oliver Hermann: Demokrácia (+48)

„Sok köszönet, Orbán Úr! Tényleg jó látni, hogy vannak még politikusok, akik a nép érdekét képviselik. Nekünk itt a tarka köztársaságban, csak Merkel jutott. Egy nő, aki szisztematikusan figyelmen kívül hagyja az emberek érdekét, és ezzel eltörli ezt az országot. Különösen szimpatikus az az állítása, hogy a demokratikus akaratot valósítja meg. Higgye el, ebben az országban ez elképzelhetetlen. Mi itt egy áldemokráciában élünk.”

Hermine Löchinger: Tisztelet (+60)

„Tisztelet, tisztelet. Mindenki látta, hogy ez lesz, mindenki figyelmeztetett. Semmi nem történt hónapokig. Most már egyre nehezebb lesz megállítani az elindult lavinát.”

Közzétéve: 2015. szeptember 05. Szerző: Zöld Íjász

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr997763656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása