Spíler

Magyar-lengyel liberális két jó barát - Együtt diktatúrázza saját országát

Közzétéve: 2015. május 28. Szerző: Jockey Ewingy

Úgy tűnik a hazaárulás nem nemzeti, hanem ideológiai karaktertípus: A liberálfasisztáké. A tévé kapcsolgatása közben, véletlenül találtunk rá erre a cikkre és a videóra, amelyben a német közszolgálati TV elemzi a hétvégi lengyel elnökválasztás eredményét. Azt, amelyiken a lengyel konzervatív Jog és Igazságosság Pártjának jelöltje merészelt nyerni. Demokratikusan. Így aztán jöhet a nagy rettegés.

A videóriportban azontúl, hogy azon aggódnak, hogy mi lesz most a művi megtermékenyítés és a melegházasság kérdésével (leginkább semmi), megszólal Adam Michnik, a lengyel Gazeta Wyborcza, a helyi Népszabadság főszerkesztője is. Az 1:10-től látható néhány mondatos kommentjének a lényege: A konzervatív Duda elnökjelölt győzelme nem az autokrácia, hanem egyenesen a diktatúra irányába tett lépés. Milyen ismerős mondat, mintha már halottuk volna ezt pár százszor az elmúlt években Magyarország kapcsán hellerektől, harasztiktól, konrádoktól, lendvaiktól, és tettestársaiktól. A körhöz tartozik Michnik is, persze ő külsős demokráciaféltő hiteles értelmiségiként.

Az elmúlt években Michnik is havi rendszerességgel gyalázta és diktátorozta a magyar kormányt és Orbán Viktort. Több oldalas listát lehetne összeállítani jótékony tevékenységéből. Az egyik legemblematikusabb megnyilvánulása az volt, amikor a 2011. március 15-ei „sajtószabadság tüntetésen” azt üzente Orbán Viktornak, hogy a médiatörvény ”a diktatúra felé vezet." Michniknek azonban most otthon lesz dolga diktatúraelhárításban így hát aktivizálta magát és terjeszti az igét: Itt a diktatúra, rettegni, rettegni, elpusztítani. Ahogy ezt tette ebben az interjúban is.

Michnik a ZDF-nek adott gyalázatos mondataival – hasonlóan magyar balliberális barátaihoz – szembe köpte saját hazáját és a lengyel demokráciát: a lengyel polgárok millióinak akaratát is. Ezzel az interjújával megbukott mint lengyel és megbukott mint liberális demokrata. Ő nem átalkodik német TV-nézők millióinak az arcába mondani, hogy több millió lengyel honfitársa szavazatával hazája elindult a diktatúra felé. Michnik tehát nem hisz se a lengyelekben, se pedig a demokráciában. Ő leginkább saját ideológiájában hisz.

Talán valamelyest jó hír számunkra, hogy úgy tűnik, a hazaárulás nem nemzeti, hanem ideológiai karaktertípus: a liberálfasisztáké. A rossz hír viszont az, hogy meglehetősen sokan vannak és minden erejükkel az útjukban álló országok és kormányok megbuktatásán dolgoznak, akik egy kicsit is ellen mernek szegülni globális liberális programjuknak.

Nem kéne hagyni.

Közzétéve: 2015. május 28. Szerző: Jockey Ewingy

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr627497986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása