Spíler

Karácsony közpénzből finanszírozza a zöld "aktivistát"

Közzétéve: 2015. május 05. Szerző: Edward Blake

Karácsony Gergely nem sajnálja a közpénzt, ha a Liget megújítását kell megtorpedózni. Havi 550 ezer forint közpénzt költ álcivil szocialista zöldforradalmárára. Várjuk Juhász Pétert, hogy mikor jelenti be a tüntetést a PM-es politikus háza elé.

A Városerdő sosem volt nemzeti park

Téves az az elgondolás, hogy a Ligetbe a budaiak és pestiek kizárólag pihenni jártak és úgy működött volna, mint a „város tüdeje”. Aki kicsit is ismeri a Városliget területét, az tudja, hogy kezdetben a terület egy nagy mocsár volt. Amit azért csapoltak le, mert szépen terjedt onnan a kolera. Miután sikerült megkötni a homokot, utána legelőként funkcionált és csak később kezdte benépesíteni a város. A Városerdő ezután pont olyan szervesen fejlődött, ahogy egész Pest-Buda és mindig az éppen aktuálisan regnáló hatalom alakítgatta elképzelése szerint. Ez hol pozitív volt, hol negatív, de azt gondolni, hogy Városliget valami „őspark” volt valaha is, óriási tévedés.

A Városliget sosem tartozott Zuglóhoz

A zöld aktivisták és a Zuglói Önkormányzat a Városligetet saját provinciájának tekinti. A Liget Projektet úgy kezeli, mintha a Városligetet a kormány elvette volna Zuglótól és azt saját hatáskörébe vonta volna. Ezzel szemben a helyzet az, hogy a Városligetet sosem kezelte Zugló. Így nem is volt mit elvenni az önkormányzattól. Az ügy bemutatása nagyon hasonlatos a Margit-sziget körüli évekkel ezelőtti polémiához. De ezeket a zöld területeket sosem egy-egy önkormányzat kezelte és nem is főleg az ahhoz közel lakók játak ki oda, hanem Budapest egésze. Külön nevetséges, hogy most az a Karácsony Gergely érvel amellett, hogy Zuglóé a Városliget, aki elsőszámú ellenzője volt annak, hogy a Budapesti Közgyűlést kerületi polgármesterek alkossák, mivel azok kizárólag „kerületi részérdekeket” képviselnének. Most akkor hogy is van ez?

A „Városliget barátai”

Nagy cikket jelentetett meg a minap a „Városliget barátai” facebook oldal szerkesztője, Garay Klára a vs.hu-n. Sajnos a cikket nehéz elemezni, mivel a „szakmaiság jegyében” egyetlen adatot sem találtam. De talán közelítsük meg máshonnan, minthogy magát szigorúan civil aktivistaként állította be, azonnal ébredt is a gyanú, hogy ki is lehet ő valójában. Nem is kellett – sajnos – csalódnom ezúttal sem, mindössze egy percnyi googlizás után megtaláltam a valódi foglalkozását. Garay Klára bizony az MSZP színeiben indult az őszi önkormányzati választásokon. Karácsony Gergely, miután defenesztrálta Papcsák Ferencet a zuglói trónról és gondosan megemelte a saját és képviselőtársai bérét, egyik első intézkedéseként rúgott ki szép számmal embereket az önkormányzati vállalatok éléről is. És mit ad Isten az egyik ilyen cég élére éppen Garay Klára került. Karácsony gondosan ügyelt arra is, hogy az ő bérét is szépen megemelje, így immár havi 550 ezer forintért végzi áldozatos munkáját, aminek bizonyára nincs a portfóliójában a Liget Projekt megbuktatása. Rosszmájúan azt kell feltételeznem, hogy ez csupán prémiumfeladat lehet számára.

Közzétéve: 2015. május 05. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr687430716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása