Spíler

Aggódunk Olaszországért

Közzétéve: 2015. március 08. Szerző: Siimii

Matteo Renzi olasz miniszterelnök Moszkvába látogatott. 1 milliárd dollár értékű orosz-olasz gazdasági alap, ukrán föderális állam, a Renzi-Putyin sajtótájékoztatókon, egy, azaz egy darab újságíró sem kérdezhetett. Aggódunk!

A magyar balliberális sajtómunkatársak nem igazán találják a ritmust külpolitikai kérdésekben (sem). 2010 óta megdönthetetlen alapvetésük, hogy hazánk folyamatosan elszigetelődik a nemzetközi porondon, minden, amit a kormány mondd és tesz ciki A Nyugaton. Így folyamatosan hallhatjuk, hogyan zárja ki soraiból évről évre majdnem A Néppárt a Fideszt, hogyan nem akarnak magyar politikusokkal találkozni és hazánkba látogatni vezető európai politikusok.

Természetesen, ha a tények cáfolják ezt a fantazmát, akkor máris érkezik a módosított narratíva: természeten továbbra sem akarnak szóba állni velünk, de ha éppen ez mégis megtörténik akkor az csak azért, hogy a kormányt lebasszák valamilyen okból (jogállamiság vagy Európa-politika). Ha ez mégse se jön be (Merkel a látogatás) aztán jöhet a kármentés vagy a kussolás. Ha pedig adott esetben egy FÁK-beli országból érkező politikusról van szó, kórusban kiáltják égbe az autoriter államokkal való nagy titkos szövetségesi rendszer megvalósulásának nyilvánvaló bizonyítékát.

A ballib sajtó külpolos titánjai a Putyin-látogatást is kórusban értelmezték Európa ellen intézett hadüzenetnek, Ukrajna arculcsapásának, amelyet tiszta szívből elítél minden rendes atlantista és européer. Az ő narratívájuk szerint akkor Matteo Renzi olasz miniszterelnök tegnap nem csak, hogy arcul csapta Európát, hanem szétrobbantotta az egész EU-t.

Matteo Renzi ugyanis Putyin meghívására Moszkvába merészelt látogatni, oda ahol nyugati politikus nem járt az ukrajnai konfliktus kitörése óta… Azt sem szabad elfelejteni, hogy Renzi úgy érkezett az orosz fővárosba, hogy egy hete lelőtték le Borisz Nyemcov ellenzéki vezetőt. (Szijjártó Pétert ugye azóta is azzal csesztette a magyar ellenzék, hogy mondja le moszkvai útját…)

Renzi Moszkvába szintén üzletért ment: 1 milliárd dollár értékű orosz-olasz gazdasági alap létrehozását jelentették be a befektetések ösztönzésére emellett megállapodtak az olasz-orosz energetikai és repülőipari együttműködés bővítéséről. Ez súlyos pofon Európának.

Orbán azért is kapott hideget-meleget a hazai liberális sajtótól, mert szót emelt a kárpátaljai magyarság kollektív jogaiért. Renzi a látogatása alatt világosan kimondta: Kijevnek a dél-tiroli minta alapján autonómiát kell biztosítania a területén élő kisebbségeknek. Ezzel Renzi minden bizonnyal veszélyezteti Európa közös értékeit és egységét!

És mivel a hazai sajtó erősen kritizálta az Orbán-Merkel és Orbán-Putyin sajtótájékoztatók menetét, érdemes azt is megemlíteni, hogy a Renzi-Putyin sajtótájékoztatókon, egy, azaz egy darab újságíró sem kérdezhetett. Ez nem más mint újabb bizonyíték az illiberalizmusra!

És az sem elhanyagolható tény, hogy az ukrajnai konfliktus kapcsán az EU álláspontját nem más mint az a Federica Mogherini külügyi főképviselő viszi, aki korábban a kétséget kizáróan Putyin-bérenc Renzi külügyminisztere volt. Európának tehát minden bizonnyal végérvényesen leáldozott.

Közzétéve: 2015. március 08. Szerző: Siimii

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr27250697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása