Spíler

2014 legnagyobb magyar karácsonyi slágerei

Közzétéve: 2014. december 23. Szerző: Bárczi Benő

 6.jpg

 

Angliában nagy hagyományai vannak a karácsonyi slágerlistának. Komoly presztizse van annak, hogy karácsonykor ki végez az első helyen. Ismerjük ezt a minden karácsonykor levetített Igazából szerelem című filmből is.

Magyarországon nincs ilyesfajta versengés, de eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha lenne.  Összeállítottuk a saját karácsonyi listánkat, méghozzá az official videók youtube lejátszási számai alapján. Olyan dalokat válogattunk össze, amelyeknek van valami köze a karácsonyhoz és 2014 szeptembere után kerültek föl a videómegosztóra. Íme az idei év legnagyobb magyar karácsonyi slágerei.  

8. Kaukázus - Hatból a három 29.087

Kardos-Horváth Jánosék a szokásos állatvédős videóklippel szálltak be az idei karácsonyi dalversenybe. Résztémát, de fontos kérdést, az ünnepi asztalra kerülő hal tematikáját járják körül alaposan. Produkciójuk a nyolcadik helyig repítette őket.     

 

 

7. Szabó Balázs Bandája feat. Julie Rens – Hétköznapi 91.998

Szövegében nem annyira karácsonyi dallamvilágában viszont van valami elbűvölően ünnepi Szabó Balázsék Hétköznapijában.  A klip nézettsége a hetedik helyre vitte őket.   

6. Deniz Csoda 124.058

Deniz MC-től megszokhattuk, hogy nem csak káromkodással tölti meg az étert, hanem rendesen beleteszi a „társadalmi mondanivalót” – tesszük hozzá helyesen.  Idei karácsonyi üzenete a hatodik helyhez volt elég. 

5. Honeybeast - Egyedül 154.699

Tarján Zsófiék remekül szokták eltalálni a nagyvárosi szinglilét hangulatait. Mostani slágerük is nagyjából ekörül forog.  Nem féltétlenül karácsonyi a jelenség, ugyanakkor ünnepek táján a legfájóbb. Az Egyedül az ötödik helyen végzett. 

4. Rúzsa Magdolna feat. Lotfi Begi & Madarász Gábor - Ég és föld 211.912

Rúzsa Magdi évek óta a magyar zenei élet meghatározó egyénisége. Idei karácsonyi slágere a remény tematikája körül forog. „Az ember mindig remél” énekli. Igaz ugyanezt a dallamot két éve már felénekelte „csak a bolond remél” szöveggel. Hiába a reményhal meg utoljára. Az Ég és Föld a listánkon a negyedik.  

3. Punnany Massif – Hétköznapi hősök 1.038.219

Innentől már milliós magaslatokban járunk. Felcser Mátéék sem szoktak fukarkodni az üzenetekben.  Idei karácsonyi daluk az egyik legjobban sikerült alkotásuk. A Hétköznapi hősöké a képzeletbeli bronzérem. 

2. Wellhello Apuveddmeg 1.082.086

A Fluor Diaz páros Wellhello formációja nyáron robbant be a Rakpart című számukkal. A karácsonyt sem akarták sláger nélkül letudni, az eredmény az Apuveddmeg lett. A dallam egyébként kifejezetten fülbe mászó.  A karácsonyi listánkon az ezüstérmet szerezte meg a karácsonyi vásárlós Apuveddmeg. 

 

És az idei év győztese

1. Ákos –Igazán 1.201.881

A Hauber Zsolt által visszacsempészett Bonanzás hangzás Ákosnak újra sikert hozott. Az Istenkeresős Igazán 2014 karácsonyának legnépszerűbb dala lett. Gratulálunk. És taps… 

 

Közzétéve: 2014. december 23. Szerző: Bárczi Benő

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr147004233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása