Spíler

5 kérdés Török Gábor veszprémi kalandozásával kapcsolatban

Közzétéve: 2014. november 28. Szerző: Edward Blake

veszprém2.jpg

Az elmúlt napok legnagyobb hullámzását a magyar politikában a veszprémi országgyűlési választókerület megüresedett mandátumáért folyó előválasztási kampány keltette. Az ostromhoz két nagyágyú is felsorakozott, igaz, az, akiről a cikkünk szól még azelőtt visszavonulót fújt, mielőtt elsülhetett volna.  

1. Miért indult volna el egy bukott politikus?

Török Gábor az elmúlt 4 évben Aszófőn volt önkormányzati képviselő. Saját állítása szerint is megbukott, mivel nem sikerült a főút forgalmát csillapítania. Tipikus hübrisz, hogy valaki, aki azt hiszi, hogy az emberek egyszerű problémáit sem képes megoldani, az valaha is játszhat a nagypolitikában – mint politikus. Ennél is rosszabb talán, hogy Török indulására mint valami „kalandra”, „kísérletre” tekint, ahelyett, hogy a közjót szolgálná.

2. Miért támogat a Jobbik egy olyan politológust, aki az SZDSZ kampányát csinálta korábban?

Jogosan merülhet fel az a kérdés is, hogy miért gondolta úgy Vona Gábor, hogy érdemes beállni Török mögé. Lehet, hogy elfelejtette talán, hogy Török az egyik fő kampányszakember volt a 2002-es SZDSZ kampányban? A Korszakváltás ugyanis nem Bajnai tételmondata volt eredetileg, hanem a 2000-ben a TG által is szignált szadeszes kormányprogram. Vona korábban államfőként is számított volna a liberális Török Gáborra. Kiskutyák után itt az újabb jobbikos nyitás? 

3. Miért támogat a Jobbik egy olyan embert, aki oligarchák tanácsadója?

Török Gábor maga nyilatkozta egy Mancs interjúban, hogy Csányi Sándornak és Hernádi Zsoltnak is tanácsadója. Na, már most én eddig azt hittem, hogy a Jobbik az oligarchák ellen megy. De akkor úgy fest, hogy az oligarchák tanácsadója azért megfelelő jelölt lehet nekik Veszprémben.  Most akkor hogy is van ez?

4. Török Gábor tényleg beszart Simicskától?

Török azzal indokolja visszalépését, hogy Veszprémben egy „olyan mérkőzés színtere lehet ez a választás, amelynek a részleteiről a nyilvánosság szinte semmit sem tud”. Magyarul, ha komoly szintre emelkedik a tét, akkor TG inkább szépen kiszáll és hiába jött egy raklapnyi, Simicska ellen kevés a lájk.

5. Tényleg el akart egyáltalán indulni Török, vagy csak ment a lájkvadász primadonnázás?

Inkább utóbbi. Sajnos Törökgáborelemez egyre-másra kapja a konkurenseket. Van már blogja ugye Lánczinak, GFG-nek, Laknernek, a Nézőpontnak, a Méltányosságnak, ott van a Századvég Ötletműhely stb. Még a végén megesne, hogy eljelentéktelenedik Mr. Egyrészt-Másrészt. Mi ilyenkor a teendő? Hát növelni a nézőszámot. 

(A fenti képen Veszprém 1593-as török ostroma látható)

Közzétéve: 2014. november 28. Szerző: Edward Blake

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr516937855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása