Spíler

A Gyurcsány-stáb készítette Kunhalmi kampányvideóját?

Közzétéve: 2014. október 08. Szerző: Hattori

gy.jpg

Ha egy politikai párt kizárólag emberi félelmekre képes csak építeni, az tényleg megérdemli, hogy a történelem szemétdombjára kerüljön. Kunhalmi Ágnes kampányvideója vegytiszta félelemkeltés, amit az elvtársnő csak hígítani próbál egy tisztes adag demagógiával. Ráadásul a kampányfilm kísértetiesen hasonlít a Gyurcsány-éra egy korábbi videójára. Bizonyíték arra, hogy a budapesti MSZP elnöke valóban a Demokratikus Koalícióba tart?

A Gyurcsány-korszak legmasszívabb idejében kezdett terjedni a youtube-on egy megosztó MSZP-s reklámfilm. A 30 másodperces filmen Kövér László kifacsart „köteles beszéd” mondatait olvassa hangosan föl egy kislány, amint ül egy kanapén, miközben megjelenik egy felirat: "Orbán Viktor legközelebbi munkatársának, a Fidesz alelnökének beszédéből.” A háttérben megjelenik egy riadt anyuka, sötétül a kép. Megjelenik az MSZP logója és egy férfihang kijelenti: "ön dönt arról, kinek ad hatalmat".

És akkor most tekintsük meg Kunhalmi Ágnes videóját:

 

A hasonlóság különösen feltűnő. Gyerek, anyuka szerep, „ön dönt kijelentés”. És amitől annyira Gyurcsány-szagú a dolog: a létfélelemre játszás. Gyurcsány Ferenc és stábja, akik az ilyen demagóg-félelemkeltő kampányokban hisznek. Mert létezik egy mítosz, hogy Ferenc ismeri az alacsonyabb státuszúak lelki világát – hiszen ő is onnan küzdődte föl magát -, és ezzel a csak-a-Ferinek-van-ilyen-tudással képesek sok-sok szavazatot szerezni.

Létezik az a narratíva, hogy a Fidesz milyen demagóg, aljasul kommunikál, stb. Nos, itt egy újabb bizonyíték, hogy a baloldal, leginkább Gyurcsány Ferenccel tette a legtöbbet a demagóg-populista politikai kommunikáció elterjedésére, kiszélesítésére. És milyen gyönyörű csel, hogy a Fideszt akarják sarokba állítani mindezért?! Gyurcsány szélesítette a politikai kommunikációt aljas irányba. Amikor még a Fidesz kihívója volt, akkor a Fidesz ellen, aztán saját oldalán szívatta Mesterházyt, Bajnait, mindenkit, aki nem akarja elfogadni vezető szerepét.

A napokban megjelent híreket értelmezve tulajdonképpen az önkormányzati szavazás Orbán és egy rejtőzködő Gyurcsány közötti választást jelent. És, ha kicsit távolabbról szemléljük a dolgokat teljesen egyértelmű, hogy Gyurcsány félreismeri a néplelket, és nem tud változtatni ezen felfogásán több vereség után sem. Orbán nem a félelemből indul ki, ha a néplélekről van szó és képes volt a felfogásán útközben korrigálni. Egy lehetséges alternatíva a Fidesz sikerességére. Ki az, aki képes egy olyan emberre és sleppjére nyugodtan szavazni (Gyurcsány+MSZP egy része, Együtt-PM, MoMA), akik ennyire képtelenek értelmezni a valóságot és ilyen katasztrófálisan rossz vezetőben bíznak?

Schmitt Pál Múzeum? Vállalta a botrány, ő maga mondott le, és akkor ilyen Múzeummal félelmet kelteni? Ezt már ők sem hihetik el, hogy tömegesen elhiszik a választók? Vagy akkor Gyurcsánynak is múzeum járna, mert ciklusa vége előtt megfutamodott a felelősségre vonástól 2009-ben?

Közzétéve: 2014. október 08. Szerző: Hattori

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr426771451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása